"De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door onze lokale partner en voldoen aan strenge eisen."

Michel

Directeur Fairaway

Gastgezinnen

Tijdens de reis logeren we een aantal dagen in 2- of 3-tallen bij lokale gastgezinnen. De huisvesting varieert van eenvoudige stenen huizen met golfplaten daken (Tanzania) tot lemen hutten met strodaken (Ghana). Sommige huizen beschikken niet over elektriciteit of stromend water. Douchen doe je met een bak water, het toilet is meestal een gat in de grond. Het is dus back to basic, maar dit maakt het tot een onvergetelijke ervaring. 

De gastgezinnen zijn allemaal bekend bij onze lokale partner. Ze worden voorafgaand aan de reis bezocht. Met de gastgezinnen worden duidelijke afspraken gemaakt.  Ook worden waar nodig extra veiligheidsmaatregelen genomen, zoals slapen onder een klamboe. 

Eten en drinken

Om zo min mogelijk risico te lopen op ziektes, is hygiënisch koken van groot belang. We gebruiken bij voorkeur verpakt drinkwater, of gekookt water. Groenten en fruit zijn geschild, gepeld of gekookt. 

Vervoer

In de landen maken we gebruik van degelijke personenbussen. Deze worden bestuurd door een ervaren chauffeur met een geldig rijbewijs. Wij rijden in principe niet in het donker. Als we gebruik maken van openbaar vervoer, dan alleen van veilige toeristenbussen. 

"We werken met een betrokken team van ervaren reisbegeleiders."

Kirsten

Coördinator Fairaway

Reisbegeleiding

Iedere reis wordt begeleid door 1-2 ervaren reisbegeleiders. Zij hebben al eerder reizen naar ontwikkelingslanden gemaakt en zijn bekend met het begeleiden van groepen jongeren. Ze krijgen vooraf een uitgebreide briefing zodat ze goed voorbereid op reis gaan. 

Gidsen

Op locatie maken we steeds gebruik van lokale gidsen, die bekend zijn met de omgeving en bevolking. De tour door de Keniaanse sloppenwijk Kibera bijvoorbeeld, wordt begeleid door een aantal jongens die daar zijn opgegroeid en de wijk en de mensen goed kennen. Ze weten wat we wel en niet kunnen doen. Ze kunnen waar nodig ook helpen met vertalen.

Communicatie

We schenken veel aandacht aan goede communicatie met reizigers én het thuisfront, zowel voorafgaand als tijdens de reis. Dit begint met een voorbereidingsdag waarop reizigers en hun ouders uitgebreid worden geïnformeerd en met de groep kennismaken. Tijdens de reis wordt iedere dag een reisverslag gepubliceerd op onze website.

Wil je meer weten over veiligheid tijdens de reis? Bekijk hier de veelgestelde vragen, plaats hiernaast een terugbelverzoek of neem contact met ons op. Indien gewenst komen we bij je langs om alle vragen van jou en je ouders te beantwoorden.

"Ik ben blij dat mijn zoon dit mee heeft mogen maken!"

Anita

moeder

Ervaring voor het leven

"Toen mijn zoon me vertelde dat hij graag mee op reis wilde, heb ik niet lang getwijfeld. Door hem mee op reis te laten gaan, wilde ik hem een ervaring voor het leven meegeven. Ook in de hoop dat hij een beeld krijgt van wat hij later wil gaan doen.

Dankzij de goede voorbereiding liet ik mijn zoon met een gerust hart meegaan. Ook was het fijn om een verslag te krijgen van de reis. Je bent namelijk vanuit Nederland echt met de groep aan het meeleven. Ik vind dat jullie het geweldig gedaan hebben en ik ben blij dat mijn zoon dit mee heeft mogen maken!”

- Anita, moeder van reisdeelnemer