"We gaan graag samen met u op zoek naar subsidiemogelijkheden, zodat alle leerlingen een kans hebben om mee op reis te gaan."

Michel

Directeur Fairaway

Reis op maat

U kunt als school de meest geschikte week uitkiezen. Ook de groepsgrootte is door u te bepalen, vanaf 8 tot 20 personen. Het reisprogramma zit vol met leerzame uitstapjes en activiteiten. Het is mogelijk om deze af te stemmen op de leerdoelen of te behalen competenties van de jongeren. Hieronder een greep uit de mogelijkheden per vakgebied:

Economie, International Business, Handel: jonge ondernemers bezoeken die met een microkrediet een eigen bedrijf zijn gestart, dumping van kipresten en oude elektronica in Ghana bekijken.

Zorg en Welzijn: basis- of middelbare school en lokale kliniek of ziekenhuis bezoeken, tour maken door sloppenwijk in Kenia.

Groen, Landbouw: fair trade koffieplantage in Tanzania bezoeken, meedraaien op een boerderij in Nepal, beschermde neushoorns en tijgers in Nepal spotten.

Duurzaam toerisme: toerisme naar de Kilimanjaro onderzoeken, eco-lodge in natuurpark bezoeken.

Maatschappijleer, burgerschap: overnachten bij lokale bevolking, participeren in andere cultuur (muziek, dansen, koken, sporten)

De reizen worden compleet door ons georganiseerd. Op de voorbereidingsdag nemen we met de jongeren en hun ouders het reisprogramma en alle do’s en dont’s door. Tijdens de reis gaan vanuit Fairaway 2 ervaren reisbegeleiders mee, plus eventueel 1 of meerdere docenten vanuit school. De begeleiders zijn altijd in de buurt en 24/7 beschikbaar. Ter plekke zijn lokale gidsen aanwezig die het gebied en de bevolking goed kennen. We communiceren dagelijks met de ouders via reisverslagen.

De prijs van een schoolreis is afhankelijk van de bestemming, het reisprogramma en de groepsgrootte. U moet rekenen op een bedrag vanaf €1.695 per persoon.

Wilt u meer informatie? Bekijk de brochure of neem contact met ons op. 

"Uitdagend, verwonderend, confronterend en vooral leerzaam voor onze leerlingen."

Lars

docent Mavo Muurhuizen in Amersfoort

Een echte aanrader

“Als docent aardrijkskunde wilde ik de leerlingen graag eens echt laten kennismaken met de wereld buiten Europa. Dat is zeker gelukt! Thema's waar de leerlingen normaal in de les mee aan de slag gaan, werden nu ineens zichtbaar voor hun neus. Daar kan geen studieboek of filmpje tegenop.

Wat ik daarnaast als docent erg goed vond, is dat de reis die wij met Fairaway hebben gemaakt duidelijk "off the beaten track" was. Dit maakte het allemaal extra indrukwekkend en leerzaam.”

- Astrid, docente Scala College

"Van tevoren was het best spannend, maar al vanaf dag 1 is dat veranderd in een trots gevoel voor zijn keuze voor Fairaway! We kijken steeds weer uit naar de verslagen, dan zijn we er toch een beetje bij!"

Linda

Moeder van Jort

Referenties

Ghana 2019
Rivers International School | Arnhem
Jordy van Kollenburg
026-3202840

Kenia en Tanzania sinds 2018
Mavo Muurhuizen | Amersfoort
Lars Blok
033-4727721

Kenia en Tanzania sinds 2018
Scala College | Alphen a/d Rijn
Astrid Klijmij
0172-423737

Tanzania 2017
Hogeschool InHolland | Haarlem
Iris Hes – Ter Telgte
023-5412412