"We gaan graag samen met u op zoek naar subsidiemogelijkheden, zodat alle leerlingen een kans hebben om mee op reis te gaan."

Michel

Directeur Fairaway

Reis op maat

U kunt als school de meest geschikte week uitkiezen. Ook de groepsgrootte is door u te bepalen, vanaf 8 tot 20 personen. Het reisprogramma zit vol met leerzame uitstapjes en activiteiten. Het is mogelijk om deze af te stemmen op de leerdoelen of te behalen competenties van de jongeren. Hieronder een greep uit de mogelijkheden per vakgebied:

Economie, International Business, Handel: jonge ondernemers bezoeken die met een microkrediet een eigen bedrijf zijn gestart, dumping van kipresten en oude elektronica in Ghana bekijken.

Zorg en Welzijn: basis- of middelbare school en lokale kliniek of ziekenhuis bezoeken, tour maken door sloppenwijk in Kenia.

Groen, Landbouw: fair trade koffieplantage in Tanzania bezoeken, meedraaien op een boerderij in Nepal, beschermde neushoorns en tijgers in Nepal spotten.

Duurzaam toerisme: toerisme naar de Kilimanjaro onderzoeken, eco-lodge in natuurpark bezoeken.

Maatschappijleer, burgerschap: overnachten bij lokale bevolking, participeren in andere cultuur (muziek, dansen, koken, sporten)

De reizen worden compleet door ons georganiseerd. Op de voorbereidingsdag nemen we met de jongeren en hun ouders het reisprogramma en alle do’s en dont’s door. Tijdens de reis gaan vanuit Fairaway 1 of 2 ervaren reisbegeleiders mee, plus eventueel 1 of meerdere docenten vanuit school. De begeleiders zijn altijd in de buurt en 24/7 beschikbaar. Ter plekke zijn lokale gidsen aanwezig die het gebied en de bevolking goed kennen. We communiceren dagelijks met de ouders via reisverslagen en alle jongeren krijgen een lokale simkaart met internet voor Whatsapp-contact.

De prijs van een schoolreis is afhankelijk van de bestemming, het reisprogramma en de groepsgrootte. U moet rekenen op een bedrag vanaf €1.695 per persoon.

Wilt u meer informatie? Bekijk de brochure of neem contact met ons op. 

"Je begrijpt de wereld beter als je er meer van hebt gezien."

Sigrid

docente Willem de Zwijger College in Bussum

Een echte aanrader

“Vanuit onze school hebben we ervoor gekozen om deze schoolreis aan onze leerlingen aan te bieden omdat het voor hen een uitdagende en verrijkende reis zou zijn, die ze zelf nooit zouden maken. We wilden hen de ervaring van een andere cultuur en een heel ander welvaartsniveau niet onthouden. Je begrijpt de wereld namelijk beter als je er meer van hebt gezien!
 

Ik zou het andere scholen ook zeker aanraden om een reis met Fairaway te organiseren. Tijdens de reis leerden mijn leerlingen kritisch kijken naar theoretische concepten als armoede, bereikbaarheid, sanitair, hygiëne en culturele verschillen. Verder ervaarden ze ook dat er in die landen gewone mensen wonen die net als zij dromen en zorgen hebben en waar je het gezellig mee kunt hebben!”

- Sigrid, docente

"Van tevoren was het best spannend, maar al vanaf dag 1 is dat veranderd in een trots gevoel voor zijn keuze voor Fairaway! We kijken steeds weer uit naar de verslagen, dan zijn we er toch een beetje bij!"

Linda

Moeder van Jort

Referenties

Kenia en Tanzania 2018
Scala College | Alphen a/d Rijn
Astrid Klijmij
0172-423737

Tanzania 2017
Hogeschool InHolland | Haarlem
Iris Hes – Ter Telgte
023-5412412

Oeganda 2014
Willem de Zwijger College | Bussum
Sigrid Ettema
035-6927600

Oeganda 2014
De Breul | Zeist
Edward Porskamp
030-6915604