Op weg naar het paradijs

Reisupdate 6

De dag is dan toch aangebroken dat we afscheid moeten nemen van onze nieuwe Ghanese families en Sakpalua. Luc had wat energie over en deed nog even een poging om een kip te vangen. En met succes! Dit was erg vermakelijk voor de aanschouwers. Nog een keer ontbeten we samen, hierna was het dan toch tijd om de backpacks in te laden en gedag te zeggen tegen Peter en zijn familie. Geheel onverwacht had Peter namens zijn familie en het dorp een verassing geregeld. Hij overhandigde ons een ingelijste foto van onze groep in Sakpalua met hierbij een lieve tekst en de woorden 'Ni yi tuma pam' wat betekent 'jullie hebben het goed gedaan'. Wat een verassing! Dit aandenken zal een mooi plekje krijgen.

Na nummers en emailadressen te heb uitgewisseld en iedereen in het dorp te hebben uitgezwaaid gingen we samen met onze gastjongeren en Jasper op weg naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen was het toen toch ook echt tijd om afscheid te nemen van Sarah, Johnson, Gabriel en Jasper. Dat viel toch even zwaar! Bijzonder om te zien hoe onze jongeren en de Ghanese jongeren in zo'n korte tijd al een band hebben opgebouwd. Tijdens het wachten op het vliegtuig overdenken we samen de tijd in Sakpalua. We waanden ons al haast echte locals en voelden ons ontzettend welkom. Dit had niemand willen missen!

Na een korte vlucht naar Accra volgde een toch wel flinke busrit richting Ko Sa Beach. Bijna iedereen heeft deze tijd goed benut door eens lekker bij te slapen in het busje. Toen we aankwamen op Ko Sa beach moesten we even 2 keer kijken. Wat een paradijsje! Het duurde niet lang of iedereen lag al in het water. Robert showde even zijn acrobatische kunsten op het strand en Aisha was heel trots op haar inktvis schelp. Wie zich deze middag nog wel het meest nuttig heeft gemaakt is Jentel. Lotte en klara keken trots toe hoe ze handjes vol plastic uit de oceaan viste. Dit zien wij graag!

Inmiddels kunnen jullie al raden hoe we de avond hebben afgesloten.. Met een paar potjes weerwolven op het strand! De ideale setting.

Dit zal alweer ons laatste nachtje worden in Ghana.. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Gelukkig hebben we morgen nog een mooie activiteit op de planning, namelijk het bezoeken van het slaven fort in Elmina. Voor nu, slaaplekker!