Als een vis in het water

Reisupdate 7

Tanzania, of toch Bali?
Vanmorgen wakker geworden bij het tweede gastgezin. Ondanks dat het erg wennen was voor de studenten om bij een nieuw gastgezin te zitten hebben ze allemaal erg goed geslapen. Ze zijn uitgerust en hebben ontzettend zin in de dag want een van de highlights van het programma is vandaag; de Hot Springs! Eerst gaan we nog even langs de rijstvelden lopen, wat tot iedereens verbazing erg op Indonesië leek. Met prachtig uitzicht op de Kilimanjaro krijgen we een korte uitleg hoe de rijstvelden in elkaar zit. Terwijl we tussen de rijstvelden lopen kwamen we een vrouw tegen die daar stond met een touw. Vol verbazing keken we hoe ze harde bollen met aarde het veld in katapulten. Dit doen ze, niet om de vogels te raken, maar om ze te laten schrikken. Verder stelde Nôanne uiteraard weer een paar interessante vragen, testte Stef zijn fotografiekunsten op een paar leuke beestjes en was het weer tijd voor een uitgebreide fotoshoot, want de Kilimanjaro zijn we nog steeds niet zat!

Tarzan en Jane naspelen bij de Hot Springs
Daarna met z’n allen de cadeautjes geven aan de nieuwe gastgezinnen, dit toverde meteen een glimlach bij ze op het gezicht. En nu op naar de Hot Springs! Onderweg hadden we nog een verrassing voor ze; Charles, Nickson en David (de eerste gastgezinnen) zijn helemaal naar Moshi gekomen om mee te gaan zwemmen. Na drie dutjes, want het was toch wel een stukje rijden, komen we aan bij de Hot Springs. Deze liggen op een plek waar je het eigenlijk niet verwacht; in een erg droog gedeelte! Iedereen stuitert van enthousiasme en kan niet wachten om de bikini/zwembroek aan te trekken. Eerst nog even lunchen op deze prachtige plek, en deze lunch viel goed in de smaak. In plaats van rijst hadden we nu soort van Samosa’s en hier was iedereen toch wel erg blij mee. Bij de Hot Springs staan kleedhokjes die je niet snel in Nederland zal tegenkomen, namelijk twee rieten hutjes waar je je kan omkleden. Niet alle studenten zagen dit zitten, die hebben zich op de Nederlandse manier omgekleed in de ‘normale wc hokjes’. Tijd om het water in te springen, of naja eerder slingeren. Bijna iedereen durfde dit aan en dit was toch wel erg gaaf om te doen. De studenten kwamen er al snel achter dat zij niet de enige in het water waren. Hier zwemmen de visjes die ook wel Dokter Fish worden genoemd en die graag aan je voet/hand/kuit sabbelen: je voetjes voelen daarna als herboren aan. Het was wel even paniek toen ze hier achter kwamen, of hoe Thijs dit zou verwoorden; Paniekage! Ook waren er nog andere zwemmers, zo hebben Guido en Senna een schildpad gezien, wauw! 

Kampeerpret
Na deze verfrissende duik was het tijd om weer in de bus te stappen, op naar de tenten op de Kilimanjaro. Hier heeft iedereen zin in. Onze tenten hebben prachtig uitzicht op de top van de Kilimanjaro, als die zich niet verstopt tussen de wolken tenminste want hij is nog wel eens verlegen. Er zit bij de tenten ook een leuke souvenirshop waar de studenten nog even kunnen snuffelen. Sinead is in ieder geval goed voorbereid op de safari; die heeft een mooi hoedje gescoord en we noemen haar dan ook vanaf nu Frederique Fonk! Een uitgebreid diner staat voor ons klaar en iedereen kan voor de laatste keer genieten van de Tanzaniaanse keuken, smullen! Na de avond te hebben nabesproken en de planning van de komende dagen te hebben doorgenomen is iedereen klaar voor bed. De wekker gaat weer lekker vroeg morgen, wanneer we weer terug rijden naar Nairobi voor de laatste paar activiteiten. 

Lala Salama