Echte winnaars!

Reisupdate 2

Blije gezichten en een speurtocht
Wat waren wij vanochtend blij toen we jullie binnen zagen komen: blije gezichten en enthousiaste verhalen! Zo hadden Amber, Senna, Britt en Julia al flink gedanst met de kinderen uit hun gezin. Ook vielen Lisa, Noanne, Doeska en Leanne stijl achterover toen ze het ontbijtbuffet zagen dat voor hen was bereid. Nadat alle verhalen waren uitgewisseld vertrokken we naar de markt. Daar hadden de groepjes twee missies: ingrediënten verzamelen voor het avondeten en de Crazy 20 speurtocht winnen! Iedereen ging als een speer aan de slag met de prijs in het vooruitzicht. De leukste goede daad gaat uit naar Guido, die snoepbanaantjes uitdeelde aan een nieuwsgierige kinderen daar. Dat verdient een prijs!

Wist je dat?
Stilletjes van alle indrukken keerden we terug naar het Guesthouse, waar weer een heerlijke lunch op ons stond te wachten. Complimenten voor de chef, het vlees met de rijst viel bij iedereen erg goed in de smaak! Op naar de volgende activiteit: een kostschool bezoeken. Bij aankomst renden de jonge kinderen naar onze busjes toe om ons een hartelijk welkom te geven. Ook een docent stond ons al op te wachten, om ons meer te vertellen over de school en het schoolsysteem in Tanzania. Wisten jullie dat het ook daar verplicht is om naar school te gaan tussen ongeveer je 6de en 16de levensjaar?
Wedstrijd van de eeuw!
Na dit informatieve praatje was het tijd om cadeautjes uit te delen! Iedereen heeft natuurlijk hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we mooie voetbalshirts en broekjes voor een aantal leerlingen hier te regelen. Deze werden met applaus ontvangen! Daarna was het natuurlijk tijd voor de wedstrijd van de eeuw: Tanzania tegen Nederland! De voorsprong die wij hadden doordat we met meer spelers waren leek in de eerste helft er niet toe te doen.. 0-2 voor Tanzania… Na de rust keerden de kansen, waarna onze toppers Amber, Noanne en Guido zorgden voor een fantastische 3-2, wat niemand had zien aankomen. Ook nog even een staande ovatie voor onze keepster Julia, die in de tweede helft geen bal meer heeft doorgelaten!

Chefkoks in spe
Moe en bruin van het zand keerden we weer terug naar het Guesthouse voor het laatste deel van de dag, een kookworkshop waarbij we zelf een heerlijke Tanzaniaanse maaltijd hebben bereid. Op het menu stond een heerlijke avocado salade, traditionele chapati’s (een soort pannenkoekjes), pilau (rijstmaaltijd) en een echte bananensoep! Met name de chapati’s van Doeska, Thijs, Ruth en Britt zagen er super professioneel uit! 

Lala salama en tot morgen!