Welcome to Africa!

Reisupdate 1

Wat een indrukwekkende eerste dag hebben we gehad! Gisteravond kwamen we aan op het vliegveld in Nairobi, waar alles soepel verliep. We werden naar het hostel gebracht en zagen onderweg de eerste wilde dieren: gazelles (helaas hebben Tina en Maike dit leuke moment gemist, volgende keer opletten haha!). Na de eerste avond te hebben besproken met z'n allen gingen we naar bed. Paar uurtjes slapen en dan hoppa, de dag begint weer!

In de bus naar Tanzania! Het ene liedje na het andere liedje kwam voorbij (tot ergernis van meneer Blok die niet zo'n fan is van Justin Bieber) en de stemming zat er goed in. Iedereen keek goed om zich heen en al snel werd de eerste giraffe gespot, wauw! De grens oversteken was wel wat spannend, maar met z'n allen kwam het helemaal goed en mochten we doorrijden naar Tarakea. Daar werden we hartelijk ontvangen en gingen we eindelijk de gastgezinnen ontmoeten. In drie verschillende busjes werden we rondgereden naar de verschillende families. Van jonge kinderen die erg nieuwsgierig maar toch ook wat verlegen waren, tot een oude man met spannende verhalen over de Kilimanjaro, ieder gezin heeft wel iets bijzonders!

Aan het eind van de middag kregen we nog een kleine rondleiding door Tarakea en kwam het besef bij velen al snel naar boven. Want wat een verschil met thuis, en wat hebben we het toch eigenlijk goed! Tijdens het avondmaal ging het gesprek hier nog even over door en kon iedereen het een plekje geven. Ondertussen is iedereen naar het gastgezin vertrokken. Toch wel wat spannend natuurlijk! Nu is het tijd om lekker te gaan slapen, morgen weer een nieuwe dag, met nieuwe ervaringen.

Lala salama! (Oftewel welterusten, zo leerden we tijdens onze Swahili-les vanmiddag)