Poedelen in de hotsprings

Reisupdate 5

Een nieuwe dag bij het nieuwe gastgezin! Waar iedereen de vorige avond flinke plannen had gemaakt om uit te slapen en te snoozen, werden ze (nog half slaapdronken) ver voor de wekker wakker gemaakt. Tijd om de handjes te laten wapperen! Er moest schoongemaakt worden en ontbijt gekookt. Mama Berttina, Joyce, Roos en Marieke ontfermden zich over het ontbijt terwijl Jessie, Valentijn, Wout en Mama Klara zich met het schoonmaken bezig hielden. Wat de andere dames aan het doen waren, vragen we ons nog steeds af ;-)
 
Na het inmiddels voor ons normale ontbijt (fruit, Chapati’s en Mandazi) stonden de mountainbikes alweer klaar voor de volgende fietstocht. Een tocht langs de nabijgelegen rijstvelden, waarbij de zoon van de chairman ons uitlegde hoe de Japanners het verbouwen van rijst aan de lokale bevolking heeft geleerd. De chairman is trouwens fotograaf van beroep, wat betekende dat iedere stop en ieder momentje vastgelegd moest worden. 
 
Na alweer een schitterend uitzicht vertrokken we voor een verrassing: een bezoekje aan de basisschool van het dorp! Het vorige bezoek was zo goed bevallen dat iedereen hier super blij mee was. Hetzelfde gold voor de kinderen van deze school (meer dan 1300!!) die een stuk minder verlegen waren dan de kinderen op de vorige school. Er werd meteen voluit geknuffeld en high fives gegeven. De headteacher van deze school heeft ons kort uitleg gegeven over het schoolsysteem en nodigde ons vooral uit om weer terug te komen.
 
‘Gaan we echt terug fietsen naar Moshi?’ Deze vraag zal zo’n stuk of 20 keer voorbij zijn gekomen. En maar denken dat wij Nederlanders van fietsen houden. Nou niet dus ;-) Opgelucht kon de groep ademhalen, de bus zou ons naar Moshi en vervolgens naar de hotsprings brengen. Dit was iets waar de groep vanaf de kennismaking al naar uitkeek. Wat ons brengt op de tweede meest gestelde vraag van de dag: ‘Mogen we de bikini al aan?!’. Na nog de ergste stuitertocht van deze trip (die welgeteld 2,5 uur duurde) kwamen we aan bij een groene oase midden in de dorre woestijn. Wat mooi! Helder water, een slingertouw en gratis Dr. Fish behandelingen voor iedereen ;-)
 
We waren niet de enige mensen bij de hotsprings. Het was behoorlijk druk! Fijn om te horen dat groep het eigenlijk niet zo leuk vond dat het wat toeristisch was, hebben we ze toch goed opgevoed. Het zwemmen deed iedereen zo goed na een aantal dagen zonder douche! Wout en Valentijn gingen helemaal los op het slingertouw, terwijl de dames rustig aan het poedelen waren. Na een dappere poging van een vrouw op het slingertouw (die niet zo goed uitpakte volgens Roos), was het aan haar zelf de beurt. Een stervende zwaan was er niks bij! 10 punten voor de afsprong Roos! ;-)
 
Na weer een stuitertocht van 2,5 uur kwamen we aan op de slaapplek van vanavond. Tenten aan de voet van de Kilimanjaro! Echt een prachtige locatie waarbij de sterren mooi zichtbaar zijn. Wij zeggen vanaf hier weer: ‘Lala Salama!’