Een nieuw gastgezin!

Reisupdate 4

Pfoeew wat moesten we vroeg op! Waar gister de Nederlandse punctualiteit te wensen overliet was deze ochtend iedereen stipt om 7 uur aanwezig in het Guesthouse. Helaas was het tijd om afscheid te nemen van onze nieuwe vrienden en familie in Tarakea ): Na de nodige knuffels en handjes vertrok onze bus richting de volgende bestemming: Moshi. 
 
De eerste activiteit van de dag begon, namelijk een super mooie tour over een fairtrade koffie en bananen plantage. Allereerst, de omgeving was ontzettend mooi! Aan de voet van de Kilimanjaro hadden we zeker niet te klagen over het uitzicht. Onder de fantastische begeleiding van tourguides Kessy en Dennis begonnen we aan de tour. De tourguides waren zelf ook koffieboer en vertelde heel boeiend over het proces rondom het maken van fairtrade koffie. Het maakte op iedereen veel indruk hoeveel tijd en energie de boeren staken in het grootbrengen van de koffieplantjes. Ook was het mooi om te zien hoe de plantage teruggeeft aan de hele gemeenschap en niet alleen voor de boeren die de koffie verbouwen. 
 
Na deze mooie tour en de heerlijke lunch was het tijd voor iets sportiefs. Op de mountainbike gingen we richting ons volgende gastgezin in een nieuw dorpje. We waren nog geen minuut onderweg of de eerste ketting lag er al af. De pechvogel was Noor. Gelukkig was dit snel opgelost dankzij de hulp van onze tourguides. 
 
Met rode koppies kwamen we aan in ons nieuwe gastgezin. Deze keer mogen we met z’n allen bij hetzelfde gezin slapen, super gezellig! Ondanks dat dit gezin voor het eerst als gastgezin diende, ontvingen ze ons met open armen. Het bleek dat we de eer hadden om bij de Chairman van het dorp te overnachten. Tijdens een wandeling rond het dorp hadden we perfect uitzicht op de Kilimanjaro, goed moment voor een fotoshoot dachten de meiden. Ook bleek het een ideale setting voor een leuke groepsfoto. 
 
Terug bij het gastgezin was het tijd om elkaar te leren kennen! Na een super lekker feestmaaltje wilden we op een leuke manier kennismaken met iedereen. Rond het kampvuur speelden we spelletjes, waarbij we in het Swahili en in het Nederlands onszelf voorstelden. Dit ging onder begeleiding van aardig wat gelach wanneer de wc-rol die we overgooiden (ideaal ook in de buurt van vuur) mis ging, in iemands gezicht belandde óf ver over werd gegooid. Dit spel werd opgevolgd door een oude bekende: stoelendans! Op een Tanzaniaans nummer werd de Nederlands eer hooggehouden door Melissa en Wout, die in beide rondes 2e en 1e werden. Goedmakertje voor de voetbalwedstrijd zullen we maar zeggen ;-)
 
De avond was nog niet voorbij voordat de groep hun pas geleerde Qwaito-dans skills geshowd had. De Chairman en zijn gezin waren er als de kippen bij om mee te doen. Valentijn had blijkbaar stiekem in zijn eentje geoefend, want die gooide een paar extra moves er in (high kicks), die veel indruk maakten op het gastgezin. Na een lekker avond bij het kampvuur zeggen wij ‘Lala Salama’ oftewel: Slaap lekker!