Op naar het strand!

Reisupdate 6

Door reporter Jordy
 
Vanochtend was het weer vroeg op, na een laatste blik op de oneindige steppe die zich voor ons uitstrekt, in de wetenschap dat daar ergens de babyolifantjes rondlopen die wij gisteren in het water hebben zien spelen en een eitje, waar vooral Sietse weer erg blij van werd, was het tijd om aan onze langste reisdag te beginnen.

Het begon met een heerlijke busrit door het Afrikaanse sahel landschap. Al mijmerend over het leven verbazen we ons over de Afrikaanse taferelen die we onderweg tegenkomen: 4 mensen op 1 motor, vrachtwagens die uit hun voegen barsten, vrouwen die een wc-papier voorraad waar de Albert Heijn u tegen zegt op hun hoofd dragen en kudden schapen die op hun dooie akkertje de weg over steken.  

Na 2 uur waren we terug in het dorp, waar we een stukje van de kerkdienst mochten meemaken. Een fantastische ervaring voor ons! We kwamen er achter dat Suzy, een vrij verlegen meisje tijdens de uitwisseling, de voorzangster van de kerk is en dit zo goed deed dat binnen de kortste keren de hele kerk de pan uit swingde. Wij houterige Nederlanders klapten houterig mee op de maat (alhoewel ook dat vrij lastig bleek voor een aantal). Nadat het cadeau wat we mee hadden genomen werd overhandigd vertrokken we naar Tamale airport.

Na een warm afscheid met dikke knuffels, bedankjes en nog een zakje drop voor Pastor Jasper, die onze reis in het Noorden grotendeels heeft georganiseerd, stapten we het vliegtuig in voor onze vlucht naar Accra. In Accra stond onze Ghanese reisleider van het Zuiden Mohammed ons alweer op te wachten. Zijn aanstekelijke enthousiasme en gulle lach zorgden meteen voor ook een glimlach op ons gezicht. Dit hadden we ook wel nodig want we gingen nog 3,5 uur in de bus naar Ko Sa Beach. In de bus werden een aantal al geappt door Samson, een ‘friend’ uit het Noorden. Ze kunnen ons niet missen!

We waren heel blij toen we in Ko Sa Beach aankwamen: een heerlijke plek aan het strand met het geluid van de zee op de achtergrond. Nu was het grote wachten aangebroken, zou Revi fried rice krijgen? In de bus was de weddenschap ontstaan dat Revi met al zijn kleding aan de zee in zou springen als hij fried rice zou krijgen. En jahoor, daar kwamen borden met rijst aan! Iedereen lag in een deuk en Revi vroeg snel aan Mohammed: “Is this fried rice?” Mohammed zei meteen “No, it is vegetable rice, why?” Ai, stiekem toch een beetje jammer!

Na een heerlijke maal, met het geruis van de zee op achtergrond ging iedereen voldaan zijn bedje in.

We gaan lekker slapen vannacht!

Halleluja!