Goodbye Kenya

Reisupdate 5

Vandaag onze laatste dag van deze bijzondere reis en zo ook van onze reisverslagen. Ga er nog maar een keer lekker voor zitten en geniet van al het moois wat we vandaag gedaan én gezien hebben. Voor de laatste keer: veel leesplezier!

Deze laatste dag stond dan eindelijk in het teken van de safaritocht, iets waar iedereen heel erg naar uit heeft gekeken. We mochten weer vroeg uit de veren zodat we op tijd in het park zouden zijn. De dieren zijn in de ochtend namelijk een stuk actiever, en dus voor ons meer kans om ze te spotten. In het Nairobi National Park leven vele dieren als giraffen, neushoorns, leeuwen en krokodillen. Helaas geen olifanten, tot grote teleurstelling van Melissa, die bang is dat ze zonder foto van een olifant niet meer thuis mag komen. Maar dat mocht de pret niet drukken want het eerste dier dat gespot werd, was gelijk raak: the king of the jungle! Wat een geluk! Het dier liep vlak langs onze bus en dus was het flink dringen met elkaar om een goede foto te maken. Vooral Suzanne en Eline hebben hier hele mooie plaatjes aan overgehouden. Verder werden we getrakteerd op onder andere neushoorns (zelfs een witte neushoorn, die erg zeldzaam zijn en met uitsterven worden bedreigd) en giraffen, buffels, zebra’s, krokodillen en antilopen.

Zeer tevreden over alle beesten die we hadden gespot reden we rond de middag door richting de achterlanden van Nairobi. Hier zouden we een bezoek brengen aan een Masai stam. Deze stammen komen voornamelijk voor in Kenia en Tanzania en trekken van oorsprong rond met hun vee. De Masai is vooral bekend om hun kleurrijke kleding en sierraden, maar wij leerde echter een hele andere kant kennen, namelijk een leven vol armoede die is afgesloten van de moderne buitenwereld. De tijd lijkt hier te zijn stil blijven staan en rituelen als vrouwenbesnijdenis komt hier nog regelmatig voor, iets wat vooral Yvette en Demi maar moeilijk konden beseffen. Na de rondleiding door het mini dorpje was het tijd om te lunchen. We waren Mike en Hugo nog even kwijt maar die bleken achter een kudde geiten aan te rennen. Een carrièreswitch als schapenhouder lijkt ons dan ook geen gek idee.

Na de lunch hebben we de rest van de middag gezwommen in het zwembad en een potje kaarten gespeeld in het gras. We kunnen terugkijken op een hele mooie, leerzame, soms vermoeiende, maar vooral bijzondere reis. De tijd is echt voorbij gevlogen en het is een raar idee dat we morgen weer terug zijn in ons koude kikkerlandje. We gaan er nog een laatste gezellige avond van maken (mét pizza!) en dan zien we jullie morgen!