Go team Fairaway!

Reisupdate 3

Vandaag is alweer de laatste dag in Tarakea aangebroken! Daarom kreeg iedereen de hele ochtend extra tijd om met hun gastfamilie door te brengen. Dit was een mooie manier om nog meer over het dagelijkse leven te leren, en dus moesten velen net als de locals vroeg uit de veren. Demi en Yvette werden gelijk hard aan het werk gezet met dweilen en vegen, Floor en Amber mochten meehelpen met het plukken van maïs en Hugo, Zjuul en Mike hebben zich uitgesloofd met het ontbijt. De heren mogen nu in ieder geval nooit meer zeggen dat ze niet hun eigen boterhammen kunnen smeren.

Na de ochtend te hebben doorgebracht bij de gastgezinnen, stond een bezoek aan de Primary School in Tarakea op de planning. Hier had iedereen zich erg op verheugd, net als de school zelf. Want zodra we kwamen aangereden, werden we dolenthousiast ontvangen door 500 stuiterende kinderen. Er werden vele handjes geschud, high fives gegeven en enthousiast “jambo!” geroepen. We werden hartelijk verwelkomd door de directeur van de school waarna we in groepjes over verschillende klassen zijn verdeeld. Melissa liet deze kans niet onbenut door de leerlingen in het Nederlands tot 10 te leren tellen, en in de klas van Sia werden Sinterklaasliedjes gezongen; aan enthousiasme geen gebrek!

Tot slot werden we door de leerlingen uitgedaagd voor een spannend potje voetbal: team Fairaway versus team Primary School. Hugo werd tot aanvoerder gekozen en de wedstrijd kon beginnen. We werden flink ingemaakt door een groep 12-jarigen maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Uiteindelijk moesten penalty’s de wedstrijd beslissen. Het was zenuwslopend... wie zou de beslissende goal maken..? Uiteindelijk maakte aanvoerder Hugo de laatste treffer: GEWONNEN!!!

Eenmaal terug in het guesthouse was iedereen hongerig van de wedstrijd en kregen we weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld van onze kokkin Glory. En toen was het tijd om de laatste avond samen met de gastgezinnen feestelijk af te sluiten. Er was muziek, discoverlichting en een heuse popcornkraam. Lisette en Alyscha daagden iedereen uit voor een potje limbodansen en door Yvette kent nu heel Tarakea het liedje ‘Leef’ van André Hazes. Er werd gedanst, met de heupen gedraaid en veel gelachen. Wat een mooie afsluiter van onze dagen in Tarakea! We gaan de gastgezinnen en alle ondernemers van stichting Sengerema erg missen!

Wij duiken snel onze bedden in want morgen vertrekken we vroeg richting Moshi voor weer een nieuw avontuur. Stay tuned! En voor nu: lala salama. Slaap lekker!