Welkom in Tanzania!

Reisupdate 1

Daar issie dan! De eerste update vanuit Tanzania! Een dag vol nieuwe indrukken en verrassende momenten. De begeleider-skills van Marissa en Lotte werden direct op de proef gesteld toen Britt nog voor de douane al haar vliegticket kwijtraakte. Gelukkig werd dit snel opgelost en is de reis zonder verdere problemen verlopen. Het avontuur kon nu echt gaan beginnen!

Eenmaal aangekomen in Nairobi werd de wachttijd op de chauffeur gedood met een spannend potje kaartje, cappuccino voor de heren Hugo, Mike en Zjuul, en liet Melissa ons haar marionettentalent zien ter voorbereiding op de bonte-avond met de gastgezinnen. Terwijl de eerste Keniaanse zonnestralen ons begroetten, stapten we de bus in richting Tanzania. We waren nog geen minuut onderweg en de eerste giraf was al gespot! Helaas gemist door Britt en Suzanne… Balen zeg! Maar geen zorgen dames, want we hebben nog een prachtige safaritocht in het vooruitzicht met hopelijk heel veel giraffen.

De rit van Nairobi naar Tarakea was een mooi moment om kennis te maken met het Keniaanse landschap en leven op straat. Maar dit is door velen onopgemerkt gebleven want bijna iedereen lag in een diepe coma door de weinig uurtjes slaap in het vliegtuig. Toen we eenmaal in Tarakea aankwamen, werden we door de ondernemers van stichting Sengerema ontvangen met een heerlijke lunch. Zij vertelden ons dat alle ingrediënten van de maaltijden komen van boeren uit de omgeving. Daarnaast worden alle etensresten in een bak verzameld en aan de dieren gegeven. Dat is nog eens een duurzame manier om met eten om te gaan. Daar kunnen wij nog veel van leren in Nederland.  

Na de lunch werden we naar onze gastgezinnen gebracht waarvan de rit opzich al een heel avontuur was; hobbelige wegen, slippende banden, heel veel modder en schattige kindjes die langs de weg stonden te zwaaien. Iedereen kreeg zijn plekje bij een gastgezin waar we hartelijk werden ontvangen. Vele knuffels voor de dames en een box voor de heren. Willemijn en Nynke waren de gelukkigen met een luxe gasthuis: “We hebben zelfs een wc!”. Alyscha en Lisette daarentegen moeten het doen met een gat in de grond. Iedereen was verwonderd over de vele kippen, koeien, geiten, varkens en alle andere dieren die rond het huis scharrelen. Ook de baby’s en kinderen van de gastgezinnen werden enthousiast ontvangen door vooral de meiden. Amber kreeg gelijk een schattig baby’tje  in haar armen gedrukt die ze helaas niet mee naar huis mocht nemen.

Na alle indrukken van die dag was er in de avond even tijd om bij te komen en samen met de groep te eten. Iedereen werd weer op tijd terug gebracht naar hun gastgezin omdat de vermoeidheid toch echt begon toe te slaan. Benieuwd naar hoe ze de eerste nacht bij hun gastgezin hebben ervaren? Dit lees je in onze volgende update!