Alles is tof!

Reisupdate 5

De vele regendansjes van Maaike en Tina gisteravond hebben helaas niet mogen baten; het heeft toch vrijwel de hele nacht geregend. Dat gaf eigenlijk ook wel weer een speciaal gevoel, zo in een huisje met de regen op het dak. ’s Morgens zijn we gaan helpen bij onze gastgezinnen. Maudi en Fabiën wilden samen met Lars en Rutger helpen met het bouwen van het schooltje achter het huis, maar kwamen al snel met hangende pootjes terug omdat het te zwaar was. Toen hebben ze Nina en Maaike geholpen met het gras tussen de verschillende soorten spinazie uit halen. Toen dat klaar was, hebben we met z’n allen even flink de handen uit de mouwen gestoken en stenen gedragen voor het toilet. Het huidige toilet is letterlijk een gat in de grond, met een huisje van golfplaten en bananenbladeren als dak. Omdat er een school op het erf van ons gastgezin komt, is het belangrijk dat er een goede latrine komt. Al snel hadden we twee flinke stapels in een grote geul gegooid, gebowld, of laten vallen. En dat terwijl het nog geen 9 uur was geweest! Dit maakte wel weer duidelijk hoeveel werk er hier verzet kan worden.

Daarna gingen we een wandelingetje door het bos maken. Al snel hoorden wij wat aapjes en Fabiën ging helemaal los. Ze had nog nooit wilde apen gezien. Er zaten in het bos ontzettend veel aapjes en iedereen heeft er goed van kunnen genieten.

Na een kortere fietstocht naar Moshi stapten we in de bus en was het tijd voor wat welverdiende ontspanning. Na een flinke tocht op een dirt road kwamen we bij de idyllische hotsprings aan. Snel omkleden en zwemmen dus! Zelfs Nina werd overgehaald door dit idyllische plekje. Ze was niet alleen de hele middag als een vis in het water, ze is ook twee keer van het touw afgesprongen! In het water zitten ook visjes die aan je voeten komen nibbelen, en dat heeft Maudi aardig vaak aan het schrikken gemaakt, tot groot vermaak van Maaike. En Rutger zou geen LO-docent zijn als hij niet hier en daar een saltootje zou uitproberen.

Na ook een overheerlijke lunch met een grote hoeveelheid ananas was het weer tijd voor de rit terug. Toen was iedereen eigenlijk zo gesloopt, dat de eerste al om 8 uur naar bed zijn gegaan! Maar het is morgen dan ook alweer vroeg dag en tijd om gedag te zeggen tegen Tanzania!

Kwa heri Tanzania!