De allereerste Afrikaanse belevenissen

Reisupdate 1

Het voelt inmiddels alweer lang geleden, maar gisterochtend begon dan echt de reis. De vluchten verliepen soepel, al werden de nodige slaapuurtjes overgeslagen. Op Istanbul startte voor een aantal het eerste eet-avontuur. Jort, Matthijs en Siebert bestelden de overheerlijk uitziende kip, die naar zeggen smaakte als gefrituurde ratten. Dat was even slikken! Op Nairobi Airport kregen we al snel onze bagage en konden we lekker gaan pitten op de grond, ondanks dat het er best frisjes was.

Toen de zon op kwam, kon onze tocht naar Tarakea beginnen! En die was meteen succesvol. Terwijl de Kilimanjaro langzaam uit de wolken tevoorschijn kwam, spotten we steeds meer echte Afrikaanse dieren. Giraffen, struisvogels, een hele kudde zebra’s én bavianen! Sam heeft met haar camera, die supergoed kan inzoomen, er mooie plaatjes van weten te maken!

De grensovergang was een hele belevenis. Hier werd voor het eerst een plasje boven het gat gelost. Sabine maakte zich grote zorgen: hoe doe je dat nou zonder dat het over je broek gaat? Gelukkig hebben de andere meiden haar even gedemonstreerd hoe dat moet. De grenscontrole ging echt op z’n Afrikaans. Een kantoortje hier, een gezondheidstentje daar voor het gele paspoort, en vooral een hele precieze man achter de balie. Omdat één tien dollar briefje een hoekje van 2 millimeter miste, gingen ze moeilijk doen. Gelukkig had Siebert, onze redder in nood, nog wat extra dollars bij zich en konden we toch allemaal veilig de grens over!

Bij aankomst in Tarakea stond er ons een heel welkomstcomité op te wachten. Wat zijn de mensen hier vriendelijk! Iedereen heeft de spullen bij de gastgezinnen gedropt en toen was het tijd voor de lunch. Na de lunch even bij het hostel gechillt, een spelletje gespeeld en even wat uitgerust, daar was iedereen wel aan toe na zo’n lange reis.
Ondanks de vermoeidheid was iedereen toch ook wel erg benieuwd naar elkaars ‘nieuwe thuis’. We hebben daarom besloten om in een stoet met 3 auto’s, de Afrikaanse hobbelwegen te trotseren, om alle woningen te bekijken. Tessa en Ilse krijgen op de route naar huis iedere dag een gratis massage. Wat ligt hun huisje mooi tussen het groen! Iedereen kon om de gaten in de weg lachen en we keken onze ogen uit! Wat is alles hier kleurrijk: de mooie kleding, rode zandweggetjes en vrolijke winkeltjes. Ook bij Siebert en Rens waren we verbaasd: die wanen zich op een kinderboerderij. Een kalfje in de voortuin, schattige kalkoenen die veel herrie maken en natuurlijk geiten en kippetjes.

Na het avondeten, wat bij iedereen prima smaakte, overviel de vermoeidheid ons allen. De geplande Swahili-les hebben we daarom wat ingekort. We kunnen nu in het Swahili ‘slaap lekker’ zeggen, en dat is voor nu zeker voldoende! We zijn benieuwd met wat voor verhalen ze morgenochtend terug komen, na hopelijk een fijne eerste nacht!

Lala Salama!