En de winnaar is..

Reisupdate 7

De dag begon weer eens lekker vroeg. Bij het ochtendgloren mochten we Nairobi National Park inrijden, om The Big Five te gaan spotten. Al snel werd er een nijlpaard gevonden in het water en kwamen we apen tegen in de bomen. Ook zijn er vele buffels en antilopen in beeld geweest. Het was goed zoeken naar een leeuw, maar zelfs die is even voorbij gekomen, voor de één helaas wat duidelijker dan voor de ander. Het was voor iedereen een ervaring om nooit te vergeten. Niet iedereen is echter ongeschonden door de safari rit heen gekomen. Vanwege het vele geschud van de bus heeft Rosalie even een stoot uitgedeeld aan Sjoerd. Dat was echter niet het enige hoogtepunt van Rosalie. Zo hebben we allemaal even mogen genieten van haar steenkolen Engels ‘Sir, can we go een stukje rechtdoor’ en het befaamde ‘there is an ape in the grass’.

Na de safari stond er nog het bezoek aan het olifanten- en giraffenverblijf op het programma. Bij het olifantenverblijf heeft Sterre goede vrienden gemaakt met Dombo de olifant. Hij heeft haar even een voetmassage gegeven met zijn slurf. Tijdens het bezoek aan de giraffen konden we allemaal weer even op de foto, want we mochten de giraffen zelf voeren! Heerlijk die lange tongen van de giraf op je hand. Sommigen hebben nog wat souvenirtjes gekocht in de shop bij het verblijf en toen konden we weer de busjes in richting de lunch.

De rit naar onze lunchplaats was voor Laura erg spannend. Op een gegeven moment kwamen we een reclamebord tegen voor een slangenpark en tot haar grote schrik namen we die afslag. Het groepje dat met haar in de bus zat, kan nu een paar gehoorapparaten aanschaffen. Gelukkig was het slangenpark niet onze eindbestemming, maar een andere hele bijzondere plek. We aten namelijk niet zomaar in een restaurant, het was een restaurant op het water! Tijdens de lunch werd bekend gemaakt wie de Crazy 20 strijd op de markt van Tarakea heeft gewonnen. Na een prachtige speech van Yaide is eindelijk de winnaar bekend gemaakt: Team ‘Washindi’ oftewel team Winnaars heeft gewonnen. De prijs zelf moet nog even op zich laten wachten, die krijgen ze later bij het hostel. Door de goed verzorgde lunch zaten alle buikjes weer vol en konden we weer terug naar het hostel. Voordat de bus vertrok heeft iedereen nog een bezoekje aan het toilet gebracht waardoor het riool ook weer goed getraind is

Er zijn op de terugweg toch stiekem wat meiden voor een milkshake naar de KFC gegaan, wie o wie zullen dit zijn? Ze zullen zichzelf bekend moeten maken aan de rest van de groep en met een goed verhaal komen…. Dat gaat ze snoepjes, koekjes, twerk-voorstelling, liedje of iets anders kosten.

We willen alle reizigers bedanken voor deze geweldige reis!!! Yaide en Kirsten hebben het erg naar hun zin gehad. Er zijn veel indrukken opgedaan, af en toe een klein traantje gelaten, onbegrip voor de situatie en het besef dat wij het in Nederland toch maar erg goed hebben. We hopen dat jullie, ouders en familie, met plezier de verslagen hebben gelezen en jullie kunnen ze snel weer in de armen sluiten.

Kwaheri! Doei! Houdoe!

Uitspraak van de dag: Maak me maar wakker als je dieren ziet