De bus kan niet zwemmen

Reisupdate 5

In de ochtend werd iedereen heerlijk wakker bij hun gastgezin. Roos, Lieke, Anouk, Marleen en Meinke (aka Deurklink?) werden door papa en mama al vroeg aan het werk gezet: dweilen, bananen frituren, helpen met snijden en zo hadden ze allemaal hun eigen taak. Het ontbijt bleek enorm en niet allemaal even lekker. Marleen vond de soep (die ze samen hebben gemaakt) smaken naar drab of modder. Maureen en Daphne hebben goed de blousjes van de man des huizes gewassen. Maureen moet nog wel even leren om te squatplassen, dat lukt haar nog niet zo goed, dus helaas moeten haar voetjes het dan ook vaak afweten.

Na alle verschillende ontbijtjes zijn we op weg gegaan naar de rijstvelden. We zagen een glooiend landschap vol met groen. We liepen allemaal achter elkaar het smalle strookje gras tussen de rijstvelden door.  Justin, onze gids, vertelde over hoe het oogsten van de rijstvelden eraan toe gaat. Natuurlijk lieten we deze kans niet aan ons voorbij gaan om het zelf even te proberen. Lekker soppen met de modder tussen onze teentjes, een echt Afrikaanse moddermassage. Yvo was vergeten zijn slippers uit te doen, dus die verdwenen in de modder. Cynthia was net iets te enthousiast en ‘’hakte’’ een stukje van haar been. Oké dit is wat overdreven, het was een schrammetje, maar wel een stoer verhaal.

Daarna zijn we naar de hotsprings gegaan. Onderweg hebben we allerlei obstakels overleefd, hele smalle bruggetjes, een horde geiten en een stuk weg dat geen doorgang meer leek, maar meer op een rivier. Maar op de terugweg bleek dat onze bus geen boot is, zwemmen kan de bus niet. Daardoor is er water in de motor gelopen. We hebben een tijdje stil gestaan door dit zwemavontuur. Een geluk bij een ongeluk, Smoare was net met de drone aan het filmen op het dak. Dit avontuur hebben we goed vast kunnen leggen. Tijdens het wachten werden er allerlei liedjes gezongen, diepe gesprekken gevoerd en verschillende fotoshoots gehouden in het zonnebloemenveld. We zijn trots op onze ‘kids’ dat ze zo gezellig bleven in de bus, want uiteindelijk duurde de busrit 5 uur. We willen de man bedanken die met zijn tractor ons ruim een uur heeft gesleept. Asante! Eenmaal in het hostel aangekomen, was er nog een lekker maaltje voor ons gemaakt door de kok. Er was stromend water!! Iedereen ging even douchen voordat we gingen slapen. Morgen vertrekken we naar Nairobi!

Uitspraak van de dag: Als we dood gaan, dan gaan we met zn allen.