Versterking van een koe

Reisupdate 2

Iedereen was gisteren uitgeput van de lange reis. De meesten zijn dan ook vrij snel als engeltjes in slaap gevallen. Behalve Maureen en Daphne, bij hen werd er nog een soort van godsdienstige ceremonie gehouden voor 30 mensen. Dit was een hele ervaring voor de dames. Evenals het vinden van een plekje voor hun tandpasta, nu is een plantje de pineut.

’S Ochtends was het uitslapen geblazen. Althans als je niet wakker gekraaid bent door een haan of wakker werd van het mooie gezang van de Moskee. We hebben ze allemaal hun ontbijtje gebracht met de auto. Onze kids zaten vol verschillende indrukwekkende verhalen.

Laura en Danique kwamen net terug van een rondleiding naar de (schoon)familie, oftewel bijna het hele dorp. Ze waren erg blij met de heerlijke ontbijtjes: chapati, ei, banaan en een appeltje, dat is weer eens wat anders dan het ontbijt van gisteren (vitamientjes). Fleur en Sterre zijn druk in de weer geweest met het dragen van emmers op hun hoofden. Ze kregen er wel een beetje nekpijn van. ‘Dat die mensen dat kunnen en dan ook nog zonder handen!!’ Sjoerd heeft het beter bekeken, hij droeg gewoon twee emmers en liet daarmee niet zijn nekspieren, maar zijn armspieren zien. Ze begrijpen niet dat water halen voor de vrouwen een ‘rustmomentje’ is. Cynthia en Iris waren zo aardig om de oma van Beatrice (hun gastouder) van de bank te laten vallen. Ze stonden net iets te snel op, waardoor oma plots bijna op de grond lag.

Na alle ontbijtjes zijn we op weg gegaan voor onze lunch en natuurlijk het schoolbezoek. Maar… we zijn nog helemaal niet compleet. Charles is zijn eigen gastkinderen helemaal vergeten mee te nemen naar het Guesthouse, dus hebben Anouk, Roos en Lieke nog maar even met de kinderen in het huis spelletjes gespeeld. We werden na de lunch vriendelijk ontvangen door het schoolhoofd, waarna we ons met z’n allen opdeelden om in de klassen te gaan kijken. Roos, Anouk, Maureen en Daphne hebben hele mooie armbandjes gemaakt in de klas. In de andere klassen werd er gezongen, geklapt, de kabouterdans en K3 werd door iedereen meegedaan! 

Na de creativiteit en het dansen zijn we met z’n allen het voetbalveld op gegaan. Kirsten heeft ons team goed gedrilld tijdens het warmlopen. ‘20 Push ups, 25 Jumping Jacks. Kom op, ik wil spierballen zien’. Hierdoor waren we er helemaal klaar voor! Dus wij gingen vol goede moed het veld op…. Al snel werd duidelijk dat wij dit niet gingen winnen. Halverwege het spel kregen we versterking van een schattig kalfje, maar zélfs dat mocht niet baten. Marleen heeft erg veel goede pogingen gedaan om een goed schot te lossen, maar telkens liep ze de bal voorbij. Natuurlijk is Sjoerd in een koeienvlaai gestapt. Wanneer zal de volgende keer zijn? Na het voetballen was iedereen erg hongerig. Er stond frietjes met kip op het menu, dit viel erg in de smaak. Met de buikjes vol gaan ze lekker slapen. Tot morgen!