Nu al giraffen gezien!

Reisupdate 1

Het avontuur is begonnen!! Op Düsseldorf verzamelen om 7.00 uur, waar het team van Smoare zich aansloot bij ons en dat hebben we geweten. Wat een fans hebben die jongens. Jongeren bleven om selfies met hen vragen. Best wel een beetje gaaf dat zij met ons mee op reis gaan. De vluchten verliepen soepel en er werd al snel veel gelachen en gekletst. Daardoor was het lekker rustig in de bus van Nairobi naar Tanzania, want bijna iedereen lag te slapen. Plots moesten we allemaal wakker worden! We kwamen ineens giraffen, kuddes gnoes en zebra’s tegen. De bus moest even stil gaan staan voor een fotoshoot. Sjoerd zei nog: ‘’Hee Kirsten, heb je het programma omgedraaid? Safari was toch pas op de laatste dag?’’. Smoare heeft super mooie beelden gemaakt en wij natuurlijk ook met onze camera’s en telefoons. Het was een leuke onderbreking van de (lange) busreis naar Tanzania. Wat plaspauzes horen hier ook, Lieke heeft voor het eerst in haar leven in een gat geplast! Wat is ze trots.

3 stempels rijker in ons paspoort, zijn we dan eindelijk aangekomen in Tarakea. We gingen gelijk naar de gastgezinnen toe om te kijken wat voor bedje de ondernemers hebben opgemaakt. Lieke, Roos en Anouk kunnen wandelend naar hun gastgezin en hebben een ‘’eigen verblijf’, wel met een gat in de grond. Marleen en Meinke zijn verliefd op de baby in hun gastgezin. Isa, Rosalie en Lisanne hebben gewoon stromend water(?!) en Maureen en Daphne hebben het geknor van de varkens al gehoord. Dat gaat leuk wakker worden morgenochtend met al deze dierengeluiden. Door de vele regenval van de afgelopen dagen was het echt een avontuur om tussen de bananenbomen en door de ‘jungle’ te rijden. We waren al bang dat we op onze slippers in de modder moesten gaan staan om de auto te duwen. Dit bleek niet nodig, maar Sjoerd is alsnog met zijn mooie nieuwe groene schoenen in de modder gezakt. De kok heeft hem geholpen met het schoonmaken ervan, wat een geluk zeg! Ze zijn weer zo goed als nieuw.

’s Middags stond er een heerlijke Tanzaniaanse lunch op het programma. Yaide en Kirsten zijn trots dat iedereen veel heeft geproefd. Dat moeten we toch even aan de ouders laten weten. (Het ontbijt met muffins, chips en één appel vertellen we liever niet). David, onze lokale reisbegeleider, had hierna een Swahili les voor ons voorbereid. We kunnen ons nu allemaal voorstellen in het Swahili: ‘jinalanguni ….. ’. Het klinkt al redelijk vloeiend, maar morgen staat er een herhalingscursus op het programma.

Na een Tanzaniaanse avondmaal was het tijd om naar de gastgezinnen te gaan. Sommige reizigers vinden dit wel erg spannend allemaal. Wij kunnen niet wachten om alle verhalen morgenochtend te horen. Yaide en Kirsten komen een ontbijtpakketje langsbrengen en checken dan gelijk even of iedereen wel hard aan het werk is! Er is geen tijd om in de zon te zitten morgenochtend, want er is genoeg werk te doen!

Voor nu, la la Salama