Tanzania zit vol met verrassingen

Reisupdate 4

Onze allerlaatste update!

Veel mensen reizen speciaal naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Vandaar dat wij met onze groep toerisme-studenten naar één van de vertrekpunten gingen om te ontdekken hoe ze daar omgaan met alle klimmers. Een man van het toerismekantoor vertelde ons alles over de positieve en negatieve effecten, de uitdagingen en de acties die de overheid onderneemt om de lokale bevolking zoveel mogelijk mee te laten profiteren van het toerisme. Mega interessant!

Vandaag stond een typisch Hollandse activiteit op het programma: fietsen! We fietsten vanuit de stad Moshi het Rain Forest in, een prachtige omgeving. Zo reden we door het bos richting de rijstvelden. Daar konden we onze ogen bijna niet geloven: waren we echt nog in Tanzania of maakten we een uitstapje naar Azië?! Betoverend mooi. Weer een hele andere omgeving dan we de afgelopen dagen gezien hebben. Tanzania zit vol verrassingen!

Morgen staat de safari op het programma! Iedereen is super benieuwd welke dieren we zullen spotten. Het zal onze laatste dag samen als groep zijn, daarna gaan sommigen terug naar huis en anderen verlengen hun verblijf. Dus welke dieren we gezien hebben, horen jullie als we terug zijn! Het was een hele bijzondere reis met een geweldig enthousiaste groep. We zullen er nog vaak aan terugdenken!

We hopen dat jullie genoten hebben van de reisverslagen en alle foto’s. Tot snel in het koude Nederland!