Living the local life

Reisupdate 1

Jambo!
 
Ons eerste reisverslag vanuit het inspirerende land Tanzania. De studenten van InHolland zijn alweer een tijdje helemaal ondergedompeld in de Tanzaniaanse cultuur. De reis begon dinsdag met een rondleiding van Karoli door de Kahawa Shambina Coffee Plantation, dit ligt op de heuvels van de Kilimanjaro. Bij deze koffieplantage maken ze fair trade koffie en hebben de studenten hun eigen kopje koffie gemaakt: vanaf het plukken van de boom tot aan het roosteren van de bonen! Het was een heerlijk bakje koffie! Dinsdagmiddag vertrokken de studenten naar Tarakea om hun gastgezinnen te ontmoeten. Een welkomstcomité stond de groep met open armen op te wachten. 
 
Woensdagochtend kregen we een verrassingsbezoek door de lokale gouverneur. Wat een vriendelijke man! We vertelden hem over het onderzoek dat de studenten van InHolland (sustainable tourism) doen naar hoe onze reizen een zo positief mogelijke impact kunnen maken op de gemeenschap van Tarakea. Hij vond dit erg interessant. Toen we hem vroegen of ze hem mochten interviewen, maakte hij hier graag tijd voor! Hij vertelde ons van alles over hoe de lokale regering probeert om toerisme te stimuleren en wat de uitdagingen zijn. Super leerzaam en leuk! Donderdag was het tijd om Tarakea eens goed te gaan verkennen. Direct na het ontbijt hebben we ons opgesplitst in vier groepen. Elke groep kreeg een lijst met vragen en opdrachten zoals: koop 3 kilo bloem, doe een goede daad of laat je haar invlechten door een local. De groep die de leukste foto’s maakte van deze opdrachten, won een prijs: een mooie traditionele mand die we op de koffieplantage gebruikt hebben!
 
Vrijdagochtend hebben we hard mee geholpen met het huishouden van onze gastgezinnen: water halen, vuurtje stoken en helpen schoonmaken. ’s Middags stond er een trip naar Mkuu op het programma, een dorp in de omgeving. Toen we hier aankwamen, regelde onze lokale gids iets met een oude vriend en voordat we het wisten, stonden er 18 bodaboda’s om ons heen. In een grote stoet reden we de berg op! Wat was dat geweldig! Een prachtige route: een hobbelig zandweggetje door de bananenbomen. Alle mensen die langs de weg stonden, zwaaiden naar en ons en lachten met ons mee. Een overgetelijke rit! Er zijn nog véél meer verhalen, dus volg de studenten op social media voor dagelijke updates:
 
 
 
 
Kwa heri!