Goodbye new home-town

Reisupdate 3

Daar zijn we weer!

Dinsdag hebben de studenten een leuk uitstapje naar Moshi gemaakt: terug naar de omgeving van de koffieplantages, om van alles te leren over de geschiedenis van de Chaga-tribe. Dit is één van de grootste stammen van Tanzania. We zagen in wat voor hut ze vroeger woonden: klein, donker, zwart van de rook én hun vee sliep ’s avonds gewoon erbij in dezelfde hut! Ook bouwden ze enorme grotten om te schuilen voor de Masai. Zodra ze in gevaar waren, gingen ze hier met de hele familie én ook hun vee in. Soms wel eens aantal weken! Zo’n tunnel kan wel vijf kilometer langs zijn. Mega indrukwekkend!

’s Avonds terug in Tarakea brak het eindfeest los: stoelendans, foto-slidehow, de nieuwe geleerde qwaito-dans, koekhappen én onbeperkt popcorn eten! We hebben samen nog even goed gelachen en gedanst.

Gisteren was het dan ook een droevig moment: afscheid nemen van de gastgezinnen. Na veel knuffels en een groepsfoto reden we dan met een gek gevoel weg uit onze nieuwe home-town Tarakea. Op naar de Hot Springs! Echt een paradijs midden in een afgelegen en droog gebied. Fijn om te zwemmen, te genieten van een verse kokosnoot, heerlijk te lunchen en te ontspannen.

Ons avontuur in Moshi (en Arusha) is dan ook écht begonnen. Meer verhalen volgen snel!

Groetjes uit het warme Tanzania