Weekend in Tanzania!

Reisupdate 2

Hello!

Het is weer tijd voor een korte update uit het warme Tanzania. Weekend, dus eindelijk de dag waar iedereen op heeft gewacht: het bezoek van elkaars gastgezinnen! Na alle verhalen waren we natuurlijk erg benieuwd: ‘’Elke ochtend worden wij wakker van een varken!’’, ‘’Vanochtend hebben wij avocado’s uit de tuin gepluk!’’ en ‘’De oma van ons gezin is 98 jaar oud!’’ Het was dan ook een leuk uitstapje om alle 7 gezinnen te bezoeken. Bij het laatste gezin aten we ons lunchpakketje met fruit en chapati in de tuin. Daarna gaf de vader van het gezin, samen met zijn vriend, een presentatie over de Kilimanjaro. Beiden zijn zij ervaren (gepensioneerde) gidsen en konden ons dus alles vertellen over de routes, benodigdheden en hoe je het best kunt acclimatiseren. Na deze presentatie hebben we enorm veel respect gekregen voor dit zware beroep wat zij vooral deden zodat: hun kinderen konden studeren.

Op zondag gaan veel mensen naar de kerk, dus wij gingen mee! Toen we aankwamen, waren we erg onder de indruk van de grote kerk. Uit de kerk kwam het geluid van honderden kinderstemmen die samen zongen! Na deze kinder-mis, gingen wij met onze Tanzaniaanse vrienden Godfrey, Neema en Irene mee naar binnen. Wat een verrassing toen Godfrey fanatiek meezong in het koor en daarna ook nog eens verhalen uit de bijbel voorlas. Weer een nieuw inkijkje in het lokale leven!

Met zoveel kinderen hier in de omgeving, kunnen we de kans niet voorbij laten gaan om samen met hen sportspelletjes te spelen! Ons ‘’sport-team’’ regelde materialen, spellen én water en popcorn om de middag feestelijk met z’n allen af te sluiten een topmiddag!

Morgen is het tijd om Tarakea te verlaten en zetten we ons avontuur voort in Moshi en Arusha. Dit betekent dat vannacht helaas de laatste nacht bij onze lieve gastgezinnen is. Wat gaan we ze missen!

Voor nu, welterusten!