Dansen op de markt

Reisupdate 2

De eerste overnachting was super! Luca en Ezrie waren het eerste wakker: al om half 8 werden ze wakker door het geluid van het kappen van bananenbomen. De vader des huizes heeft ze toen meteen een supertoffe rondleiding gegeven door de hele buurt. Het was helder weer dus ze hebben ook de Kilimanjaro gezien! Anneke en Femke hebben elkaar geholpen met wassen. Ze kregen twee (warme) emmers met water van hun gastouder. Lars en de Emma’s hadden ons avondeten al achter in de auto liggen vanochtend, de kippen: nog levend en wel. Tijdens het overheerlijke ontbijt met pannenkoeken en eieren werden alle nachtelijke avonturen uitgewisseld. Iedereen heeft heerlijk geslapen in hun bedje en velen werden wakker gemaakt door de enthousiaste kinderen. Na het ontbijt gingen we op pad, maar Roel mocht het Guesthouse niet verlaten voordat hij z’n haren had laten vlechten. Dat krijg je als je met zoveel meiden op reis bent.
 
Speurtocht
Als eerste stond er een speurtocht op de lokale markt op het programma. De les Swahili was een goede basis! Een van de opdrachten was het doen van een dansje op de markt met locals, en ja hoor: de voetjes gingen van de vloer met een paar gezellige dames! Het vlees werd ook ter plekke afgesneden van het dier: ‘’je ziet echt wat je eet’’. Bij het guesthouse kregen we een kookworkshop en hebben we van de zelf gekochte ingrediënten bananensoep, groenten en chapati’s gemaakt: zelfgemaakt dus extra lekker! Ook de eerste souvenirs zijn al binnen want iedereen heeft een mooie kitanga gekocht: een leuk, kleurrijk kleedje! Terug bij het guesthouse heeft David ons de lokale dans (de Qwaito) geleerd en het swingen ging goed in de nieuwe ‘rokken’. Na de dansles hebben we met David en zijn vrienden de macarena gedanst en ook bij het vliegerlied ging de hele groep uit z’n plaat!
 
Kliniek
Het bezoek aan de kliniek was super indrukwekkend. De doktor was erg open over gevoelige onderwerpen zoals abortus en SOA’s. De cultuurverschillen kwamen door de discussie goed naar voren. Tijdens de rondleiding keek iedereen zijn ogen uit. Één gebouw konden we niet in doordat er een bevalling bezig was en er was vanochtend nog een baby geboren. De omstandigheden in de kliniek zijn erg heftig en dat bracht ook wat emoties naar boven. 
 
Avond
Bij het avondeten kwamen we de kippetjes van vanmorgen weer tegen, maar nu in de pan.  Laura heeft in haar broek geplast van het lachen, want de poten van het arme kippetje zaten er ook bij! Daisy heeft David ten huwelijk gevraagd met de kippenpoot. Hij was er helemaal mee in de wolken, maar we zijn bang dat David niet weet waar hij aan begint… 
 
Morgen staat het bezoek bij een school op de planning. Iets waar iedereen naar uitkijkt. Voor nu: Lala salama!