Het is begonnen!

Reisupdate 1

De reis

Wat een tocht! Maar we zijn er, en het is nu echt begonnen! Het was een lange reis met een hoop slaap-, hang-, en wachttijd in vliegtuigen, op vliegvelden en in een coole bus in Kenia! Bij de vlucht van Istanbul naar Nairobi hadden we maar liefst drie uur turbulentie. En hoe! Daisy moest er urenlang van overgeven helaas, maar inmiddels kan ze er weer om lachen. De sfeer bleef er goed inzitten en Anneke werkt aan een soort record om zoveel mogelijk van haar spullen te vergeten… Haar bidon was ze ergens op Istanbul Airport vergeten, flink gehaast om deze nog te halen en dan alsnog vergeten in het vliegtuig (naast enkele broodjes en andere materialen). Daisy deed ook lekker mee met haar heerlijke salade in een mooie glazen pot. Het vliegtuig ligt nu nog steeds vol met leuke dingen van ons. In Kenia is het trouwens winter! De security had een dikke trui, jas, muts én handschoenen aan! Iedereen heeft alleen maar geslapen, geslapen en geslapen op het vliegveld in Kenia. Dus busreis naar Tanzania tijdens de zonsopgang was ontzettend gaaf, doordat we zebra’s, apen, struisvogels en een hoop koeien en geiten zagen. Super tof! Het duurde wel lang, want regelmatig kwam de vraag: “hoe lang nog?”. De eerste toiletstop ging dan ook niet door: Nee! Te goor dit! Uiteindelijk waren we om half 1 ’s middags in het guesthouse in Tarakea: bestemming bereikt!

Ontmoeten van de gastgezinnen

Na een geslaagde eerste lunch bij het guesthouse zijn we met de hele groep langs de gastgezinnen gegaan. Hele families, buurvrouwen, buurtkinderen, en schoolkinderen komen kijken als wij er zijn. De bewoners laten trots hun huis zien en de kinderen kijken vol bewondering naar de groep. Én andersom. De ondernemers hadden erg hun best gedaan om de kamers en de huizen netjes te maken voor de logees. Fijn dat deze moeite ook goed door onze groep werd gewaardeerd. “Iedereen moet hier gewoon een weekje naartoe worden gestuurd, want dan beseffen ze hoe luxe het is in Nederland”. Mooi om dit al te horen na twee dagen.

Het lokale team

We hebben een aantal lokale begeleiders die de eerste dag al meteen indruk hebben gemaakt. Met name de les Swahili van David, een medewerker van Stichting Sengerema, viel in de smaak. Vol enthousiasme leerde hij ons de eerste woordjes Swahili, die heel leuk klonken. Iedereen vond het cool en zo gaan we morgen goed voorbereid naar de markt in Tarakea. David vindt het met ons ook erg gezellig, want hij komt deze week nog vaker langs. Wie weet volgt er nog een lesje Swahili.

David is cool, Stratton en Peeta (onze chauffeurs) zeer relaxed. Charles (een betrokken ondernemer van Stichting Sengerema) zeer behulpzaam en Neema (lokale reisbegeleider) altijd vrolijk. We moeten wel nog een beetje wennen aan de ‘African Time’, maar het is een topteam dat ons een onvergetelijke reis gaat bezorgen. In het volgende verslag lezen jullie hoe de eerste nacht bij de gastgezinnen is bevallen, spannend!