Koningsdag in Tanzania

Reisupdate 5

De laatste dag in Tarakea,

Dat beseften we ons maar al te goed vandaag, en met dubbele gevoelens: iedereen heeft zin om naar Moshi en Arusha te reizen om nóg meer ervaringen op te doen, maar tegelijkertijd wil niemand afscheid nemen van de lieve gastgezinnen. 

De laatste dag in Tarakea begonnen we met een speurtocht over de lokale markt. In groepjes moesten er opdrachten uitgevoerd worden, en kon iedereen zijn ogen uitkijken. Er moesten woorden vertaald worden, locals Nederlandse zinnen leren, een Tanzaniaans dansje ingestudeerd, ingrediënten verzameld en meer. Iedereen heeft hier ook mooie Afrikaanse doeken gekocht, die ze gelijk enthousiast om wikkelden. Blijkbaar hadden ze dit alleen niet op de juiste manier gedaan, want ze werden hard uitgelachen! Gelukkig waren ze allemaal erg behulpzaam en legden ze de juiste manier uit. Ook werd Fleur vreemd aangekeken omdat ze over de markt heen struinde met een tros bananen op haar hoofd. 

Na de speurtocht was er natuurlijk een winnaar: Marijke en Lea (en begeleider Neema) gingen er met de prijs van mooie Tanzaniaanse pollepels vandoor! Toen zijn we met de verzamelde ingrediënten begonnen aan een kookworkshop. We hebben geleerd hoe we bananensoep en chapati's maken. Chapati's eten we hier elke ochtend, maar we hadden geen idee hoeveel werk hierin zat! Ze lijken op pannenkoeken, dus iedereen dacht 'gewoon wat mixen en de pan in', maar er ging een heel proces aan vooraf. Onze kok begint in de ochtend al rond 05:00 aan onze ontbijtjes!

Na onze (goed gelukte) eigen gemaakte lunch zijn we alle gastgezinnen gaan bezoeken, zodat iedereen kon zien hoe alle slaapplekken eruitzagen. Bij Xi Liang en Fleur kregen we zelfs een hele rondleiding van de 'vader' van het gastgezin. Dit was dus erg leuk!

Toen was het tijd voor het eindfeest. We waren natuurlijk onze Willie niet vergeten, dus werd het een eindfeest met het thema Koningsdag! Erg veel oranje en rood-wit-blauwe ballonnen, veel oranje attributen én natuurlijk rood-wit-blauwe schmink. Ook onze locals deden hier ook gezellig aan mee! We hebben wat spelletjes gedaan als de stoelendans, limbodansen, en hebben we natuurlijk onze heupen weer in de Qwaito gestoken. Een superleuke afsluiting van onze tijd in Tarakea. 

Nu is iedereen aan het genieten van het laatste nachtje bij het gastgezin, morgen weer tijd voor nieuwe avonturen!