Real life Lion King!

Reisupdate 7

Safari Njema!

Oftewel, fijne safari! Dat hebben we zeker gehad. Vanochtend werden we opgehaald door de jeeps die ons naar het Tarangire National Park brachten. Nog vóór we het park in reden, zagen we in de verte al zebra's en gnoes! Eenmaal in het park waren apen de eerste diertjes die we zagen. Het park is in dit seizoen erg groen, dus zijn de dieren vaak lastig te vinden. Maar we hadden geluk! We hebben zelfs leeuwen gezien! Ze lagen erg dichtbij te relaxen in de schaduw, en tussendoor hebben ze nog kort het voortplantingsproces gedemonstreerd. Dankzij de leeuwen voelde het al alsof we in de Lion King zaten, en dat werd later nog meer versterkt! We zagen namelijk ook Pumba's (zwijntjes) en Zazu´s (de vogels). Daarnaast hebben we ook olifanten, vele soorten vogels, zwijntjes, impala's, giraffes, waterbuck's, gazelles, gieren, arenden, lizzards en meer gezien!

Tussendoor gingen we lunchen op een plek met prachtig uitzicht op de omgeving. De dieren wisten dit ook, want er zaten allemaal ondeugende aapjes die brutaal eten probeerden te stelen. Toen we zagen dat er bij een nietsvermoedend meisje een broodje uit haar handen werd gejat, een jongen belaagd werd omdat hij een banaantje had, en Li Xiang dapper heeft kunnen voorkomen dat haar tissues gestolen werden, besloten we om maar een beetje bij ze uit te buurt te blijven. Genietend van het uitzicht hadden we een heerlijke lunch, waarna we weer de jeeps instapten.

De gidsen brachten ons op mooie plekken, en het was mooi om te zien hoe goed ze het gedrag van de dieren konden voorspellen: zo hebben we erg lang op een plek gestaan omdat ze vermoedden dat er daar olifanten zouden gaan oversteken, en ons wachten werd zeker beloond! Een prachtige grote kudde, inclusief kleine olifantjes.

En zo ging het maar door, volgens Marleen: 'steeds als je dacht dat het niet nog leuker kon worden, werd het NOG LEUKER!' Zo werden we namelijk ook nog getrakteerd op een grote kudde giraffen die ontzettend dichtbij stonden. Iedereen was onder de indruk van hoe rustig de dieren in het park waren, die rust sloeg helemaal op ons over. Na deze prachtige safari was het tijd om weer terug te gaan naar het hostel.

We hebben net genoten van ons laatste avondmaal in Tanzania, en gaan ons zo opmaken voor een laatste (korte) nacht. Morgenvroeg stappen we in het vliegtuig, waarna jullie ons in de avond weer in de armen kunnen sluiten! We hopen dat jullie hebben genoten van de reisverslagen, wij hebben in ieder geval een reis gemaakt om nooit te vergeten!