Relaxte eerste dag

Reisupdate 1

Eindelijk, we zijn er! Nog een beetje verdwaasd van de vlucht en het besef dat we nu eindelijk echt in Tanzania waren, kwamen we vanochtend aan op Kilimanjaro Airport. We werden ontvangen door een enthousiast welkomstcomité. Zoals dat hier gaat werden onze spullen vakkundig op het dak van ons busje vastgebonden en kon het echte avontuur beginnen.

Onderweg moesten we regelmatig op de rem voor overstekende geiten en koeien, zagen we mensen van de Masai stam rondlopen, vrouwen takken op hun hoofd dragen en motors met 3 mensen én zakken rijst erop! We keken onze ogen uit! In het busje heeft Hidda naar álle mensen gezwaaid en bij alles wat ze zag 'GEWELDIG!' geroepen.

Na onze hobbelige rit waren we aangekomen bij de Kikuletwa Hot Springs. Bij dit helderblauwe meer konden we onze innerlijke Tarzan loslaten: aan een touw slingerend het water in. Lotte heeft hier zelfs haar vissen-angst overwonnen, en dat terwijl de visjes soms stiekem aan ons knabbelden!

Na een avontuurlijke en ietwat spannende zwemtocht door een tunnel van palmbladeren werden we getrakteerd op een spectaculair uitzicht op een meer omringd door tropische flora en fauna, zoals klauterende aapjes, een knalblauw vogeltje en een hele mooie hagedis. Moe maar voldaan werden we uit het water gelokt door de heerlijke geur van Chips Mayai, in de volksmond 'friet in je omelet'.

Toen gingen we door naar Tarakea! Eenmaal aangekomen bij het guesthouse was het eindelijk zo ver... Het ontmoeten van de gastgezinnen! Hier kwam Lea erachter dat hun 'gastvrouw' een klein kindje heeft en riep ze enthousiast 'Ashley we hebben een baby!' Zo'n eerste ontmoeting met de gastgezinnen is altijd spannend en we moesten even aan elkaar wennen, maar onder het genot van een heerlijke maaltijd en Tanzaniaanse hitjes is dat helemaal goed gekomen.

Nu ligt iedereen lekker op bed bij de gastgezinnen, morgen horen jullie meer over deze eerste nacht. Lala salama!