Gooi die heupen los!

Reisverslag 3

Dag 4

Vandaag bleven de jongeren een ochtendje bij het gastgezin om te kijken hoe het leven zich daar thuis afspeelt. Daar hebben ze verschillende dingen gedaan, de een meer dan de ander. Zo hebben Katinka en Jenske mee geholpen met een boom omhakken (of heel eerlijk gezegd, gepróbeerd te helpen), de was gedaan, bladeren van een bananenboom gehaald om aan de geiten te voeren en een groot varken gespot. Justin, Romy en Oumaima hebben geholpen met afwassen, de was gedaan, de kippen eten gegeven en pap gekookt voor de kinderen. Bij hun gastgezin hebben ze veel kinderen waarmee ze gisteravond ook met ballonnen hebben gespeeld! Zodra de volwassenen uit dit gastgezin dat zagen gingen ze ook snel meedoen. Bij Lisa, Moira en Kim was het iets minder actief maar meer relaxed: een rondleiding over het erf en verder hebben ze genoten van het lekkere weer.

Daarnaast heeft iedereen vandaag voor het eerst gedoucht bij de gastgezinnen! Een super gave ervaring bestaande uit emmertjes water om over je heen te gooien. Iedereen kwam dus weer fris aan bij de lunch! Tussendoor was Katinka helaas geprikt door een wesp, dus zijn we voor de zekerheid even langs de kliniek gereden. Een super vriendelijke dokter die de hele tijd grapjes aan het maken was heeft Katinka geholpen. Ze kreeg wat pilletjes tegen de zwelling, en 10 minuutjes later zat ze gelukkig weer vrolijk Ligretto te spelen!

We kregen te horen dat het vandaag te warm was om de school te bezoeken, dit is nu naar morgen verplaatst. Dus in plaats hiervan hebben we een klein feestje gebouwd! Het begon met het uitgebreid leren van de Qwaito. De lokale begeleiders begonnen ineens super stijf te dansen en te lachen, ze waren ons aan het nadoen! Zo zagen wij er dus uit in vergelijking met hun soepele heupen. Toen we de Qwaito helemaal doorhadden, hebben wij de lokale begeleiders ook nog allerlei dansjes geleerd, de macarena, kabouterdans, chichiwa, cowboys en indianen en nog meer! Dit keer was het onze beurt om te lachen!

Uitgeput van het dansen hebben we nog wat spelletjes gespeeld en hebben Selena, Justin, Oumaima, Jenske, Lisa, Moira en Kim nog een kleine wandeling gemaakt door het dorp. Op een gegeven moment liepen we ergens en zagen we aan de overkant vrouwen naar ons kijken, die vervolgens gingen omlopen zodat ze ‘stiekem’ langs ons zouden lopen. Luid giechelend maakte ze stiekem foto’s van ons (waarschijnlijk omdat wij zo’n gekke huidskleur hebben!) en uiteindelijk is er nog een groepsfoto uit gekomen!

De rest van de avond hebben we doorgebracht met spelletjes en gezelligheid! Morgenochtend gaan we naar de school, iets waar iedereen super erg naar uitkijkt!