Op naar Tanzania!

Reisverslag 1

Dag 1
Het is zo ver, eindelijk! Op naar Tanzania! Na het vele aftellen tot de reis, stonden we allemaal klaar bij het vliegveld om te vertrekken. De eerste vlucht was naar Istanbul, waarbij een deel van de reisgroep een geluk bij een ongeluk kreeg; bij Romy, Katinka en Laura deden de beeldschermpjes om een film te kijken het namelijk niet. Nadat de stewardess alles had geprobeerd zat er niks anders op: een upgrade naar business class! De geluksvogels hebben de rest van de vlucht dus uitgebreid genoten van extra ruimte, koffie en thee, koude handdoekjes én een werkend beeldscherm! De rest van de groep heeft zich ook prima vermaakt. Het was trouwens maar goed dat Moira een digitale camera bij zich had, want als ze een wegwerpcamera had gehad, was deze al helemaal vol geschoten aan foto’s van haar eerste keer vliegen!

Na een korte overstap was het tijd voor de 7 uur-durende vlucht naar Kilimanjaro, die met films, spelletjes en wat rek- en strekoefeningen tussendoor goed te doen was. Bij het uitstappen van het vliegtuig in Kilimanjaro viel het iedereen op dat het hier heel anders ruikt dan in Nederland! Waar het precies naar ruikt is niet goed uit te leggen, gewoon naar Afrika dus ;). Na het uitstappen was het tijd om de visums aan te vragen. De man van de douane bleef ons vertellen dat we met 11 personen waren en maar 10 paspoorten gaven (we zijn met 10 personen). Na ons allemaal te hebben laten schrikken en nadenken wat er niet goed ging, bleek hij ons gewoon voor de gek te houden en grapjes te maken! We kwamen er dus al snel achter dat veel mensen hier veel van lachen houden. Na de visums te hebben gekregen werden we opgewacht met de bus, waarbij de koffers en tassen lekker Afrikaans op het dak werden gebonden! Na een snelle rit kwamen we aan bij het hostel en is iedereen snel naar bed gegaan om nog een paar uurtjes nachtrust te krijgen.

Dag 2
Ondanks dat de nacht kort was, begon de dag fijn met een heerlijk ontbijt op het dakterras van het hostel. Hierna vertrokken we naar de Kahawa Shamba: de fairtrade koffieplantage in Moshi. Na een korte introductie kregen we een rondleiding over de plantages: dit was supermooi! Overal planten en bananenbomen, en daarbij een prachtig uitzicht op de rest van de natuur en bergen. Tijdens deze rondleiding leerden we ook alle stappen voor het maken van koffie. Deze stappen hebben we ook allemaal uitgevoerd, en aan het einde konden we dus allemaal genieten van ons (grotendeels) eigen gemaakte bakje koffie! Na een lekkere lunch was de rondleiding voorbij en vertrokken we richting Tarakea.

Tijdens elke busrit zitten de reizigers enthousiast te zwaaien naar voorbij lopende kinderen, die vervolgens terugzwaaien of zelfs achter de bus aan komen rennen! Dit leidde tot ritten vol ‘ahh kijk nou!’s en een smeltende Lisa en Moira.

Eenmaal aangekomen in Tarakea hebben de jongeren eerst allemaal hun gastgezin ontmoet en slaapplek gezien. Na het avondeten in het guesthouse zijn de eerste pasjes van de Qwaito (Tanzaniaanse dans) geleerd, maar al snel ging iedereen lekker naar zijn gastgezin om te gemiste slaapuurtjes van de dag ervoor in te halen. Het was een drukke maar leuke dag!