Pole Pole

Reisupdate 2

…Inderdaad, we 'zouden' om 8u opgehaald worden, want uiteindelijk werd dit 09.45u. Pole pole!

Terwijl we ons geduld op de proef stelden, konden we mooi op het dakterras van het hostel chillen met SET en blackstories. Toen Navia en Frank er uiteindelijk waren, wilden wij meer bagageruimte (omdat met 4 man op 3 stoelen niet handig is) dus werd het op zijn Afrikaans op het dak gebonden met touw.

Spanning alom, maar het ging goed. Nog even pinnen, maar óók dat was een activiteit op zich! Twee ATM's verder, vonden we bij een derde locatie dan toch gelukkig een automaat die onze pas accepteerde. We hielden de lokale mensen op met onze rij met 'pinners', een hele nieuwe ervaring!

Daarna onderweg naar de koffieplantage in het dorpje Uru. Hier werden we super gastvrij ontvangen door een groepje 'coffee farmers' uit het dorp. Deze koffieplantage bestaat uit zo'n 4000 verschillende lokale koffieboeren, die in een coöperatie samenwerken. In twee groepjes gingen we met tourguide Rafael en tourguide 'Bab' (wat opa betekent) Dennis mee rond het dorp. We leerden van alles over koffieplanten en de besjes die daar aan groeien.

Later, op het erf van één van de boeren uit de coöperatie, hebben we van A tot Z gezien hoe koffie wordt gemaakt van plant tot koffiepoeder. We hebben zelf dit hele proces doorlopen: bessen plukken, pellen, bonen wassen, drogen, ontpellen, roosteren en malen.

Eindresultaat: een lekker bakkie pleur, met veel liefde gemaakt. Ontzettend gaaf en erg leerzaam! Na afloop lunchten we samen met de boeren (rijst, gebakken banaan, pannenkoekjes en een stoofpotje) en gingen we dan eindelijk naar Tarakea! Helaas konden we onderweg Mount Kilimanjaro nog niet zien, vanwege een dik wolkenpak.

In het Tarakea Guesthouse werden we hartelijk en enthousiast ontvangen door Gilbert, Gloria en Nickson; onze mensen in Tarakea. Na een chaotisch avondje met simkaarten knippen en wifi proberen te regelen (belangrijk!!) gingen we in twee shifts naar de gastgezinnen!

Rifka en Micheala waren als eerste aan de beurt; hun kamer bij Godfrey 1 (we hebben er 2!) heeft zelfs een soort klamboe aan de muur!

Nienke en Annemieke gingen vervolgens naar Beatrice, waar de hele familie (inclusief net onder de douche uitkomende mevrouw) hen welkom heette.

Ons olijke trio Christa, Demi en Kimberly betrokken vervolgens hun luxe kamer bij Irene en tenslotte vonden Pien en Joost hun slaapplaats bij Godfrey 2 :). Allemaal netjes verzorgd en bij binnenkomst een hartelijk 'Karibu' (Welkom) namens de familieleden.

Toen Madelon en Esther eindelijk rustig zaten bij te komen van alle jongeren om hen heen, kwam hun bus op de terugweg naar het Guesthouse vast te zitten in de modder...Pole Pole... met hulp van voorbijgangers was dit probleem gelukkig snel verholpen.

Fijn om eindelijk onszelf te kunnen 'installeren' voor de komende dagen. Dit reisverslag wordt u aangeboden namens de reisbegeleiders, de komende dagen hopen we jullie meer persoonlijke verhalen van de reizigers en smeuïge anekdotes te kunnen brengen. Voor nu: Lala salama! Zzzzz...