De groeten uit Tanzania!

Reisupdate 1

Ja daar zijn we dan!
Het eerste reisverslag liet even op zich wachten, want wat hebben we al een hoop meegemaakt!
Zaterdagochtend stonden we fris en fruitig op Schiphol. Onze fruitigheid werd al snel minder toen we
erachter kwamen dat de incheckbalie pas om 08.10 i.p.v. 07.10u open ging, terwijl we vriendelijk verzocht waren een uur eerder te komen vanwege veiligheidsredenen.

Afscheid nemen van de papa's en mama's was niet zo dramatisch als verwacht en al gauw waren we op onszelf als groep aangewezen! Eenmaal alle stappen van het vliegveld stappenplan doorlopen, bevonden we onszelf in een vliegtuig naar Istanbul. De vlucht verliep soepel, afgezien van het feit dat Pien in al haar enthousiasme bovenop een waterbakje is gaan zitten en de stoel en haar gehele broek voorzien had van een laag water ;)

Na een overstap op Istanbul waar we in de rij voor de dames-wc constant onsubtiel werden ‘ingehaald' door vrouwen met een hoofddoek die hun voeten in de wasbak gingen wassen, was het dan echt tijd voor dé vlucht naar Kilimanjaro Airport! Kimberly en Esther maakten kennis met hun buurman, een Congolese dokter die het nut van malariapillen niet bleek in te zien én Pien's broek bleef droog.

Eenmaal aangekomen op Kilimanjaro Airport sloeg de klamme warmte ons in het gezicht. Welcome to Africa!

Tijdens het invullen van de visum papieren sloeg bij sommigen van ons toch wel de lichte paniek toe, toen er reuzenkakkerlakken verspreid over de gehele vloer van de hal lagen. En toen we erachter kwamen dat ze (hard) konden vliegen, waren de rapen gaar.

Nadat we felbegeerde stempels in ons paspoort bemachtigd hadden (de Tanzaniaanse regering heeft nu onze vingerafdrukken en foto), werden we door Navia en Frank opgehaald met een busje waar 11 zitplekken in waren, maar waar door de chauffeur niet was nagedacht over bagageruimte… Onze eerste kennismaking met 'pole pole', wat vrij vertaald: 'rustig aan' betekent. Oftewel: in Afrikaanse landen gaat niet alles zoals gepland.

Na een indrukwekkend ritje naar het Haria hotel in de stad Moshi, waar we laat aankwamen, pakten we nog twee uurtjes slaap. Gelukkig geen kakkerlakken, wél nette klamboes én geen licht in de badkamer. De volgende ochtend (na een superlekker ontbijt trouwens) zouden we namelijk om 8u worden opgehaald voor de trip naar de koffieplantage…