Een vliegende start

Reisupdate 1

Groepsfoto 1

De eerste update! Via deze weg gaan we jullie dagelijks, of in ieder geval om de dag, op de hoogte houden van onze reis. Deze eerste update gaat over dag 1 en 2 van ons avontuur in Tanzania.


Vlucht

Na een lange maar bijzonder voorspoedige reis zijn we rond 01:00u in de nacht van dinsdag op woensdag aangekomen op Kilimanjaro Airport! Daar werden we warm onthaald door onze lokale gidsen Nickson en Gilbert. (Nickson is een van de jonge ondernemers die succesvol een eigen bedrijfje heeft opgezet met behulp van een microkrediet van Stichting Sengerema. Inmiddels traint hij ook weer nieuwe startende ondernemers. Gilbert is coördinator van de groep ondernemers in Tarakea.) Zij brachten ons naar de eerste overnachtingsplek, waar we rond 03.00u aankwamen. Het was een prima hostelletje, en dat was maar goed ook want iedereen was bekaf en kon een goede nachtrust wel gebruiken!

Koffieplantage

Maarrrr we zijn niet naar Tanzania gekomen om te slapen! Rond 09.00u zaten we met z’n allen aan een heerlijk ontbijt, zodat we er weer vol tegenaan konden. Nickson en Gilbert haalden ons op voor een tour op een fairtrade koffieplantage: Kahawa Shambani (kahawa is Swahili voor koffie en shambani betekent veld). Daar hebben we een rondleiding over de prachtige koffieplantages gekregen en hebben we van A tot Z ons eigen kopje koffie gemaakt! We hebben bessen geplukt, gepeld met een speciale machine, bonen te drogen gelegd, gebrand, gemalen en op een houtvuurtje tot een heerlijk bakkie omgetoverd! Na een goed verzorgde lunch (met bananensoep!) zijn we richting Tarakea vertrokken. In het Guest House in Tarakea, hebben we de groep ondernemers ontmoet die een bedrijfje hebben gestart met hulp van Stichting Sengerema. Deze jongeren begeleiden ons deze week op verschillende manieren: de een fungeert als gids, de ander als gastgezin en weer een ander helpt met het knippen van de simkaartjes. In het Guest House hebben we nog samen gegeten en daarna hebben we de reizigers gedropt bij hun gastgezinnen: superspannend, maar supervet!

Gastgezinnen

Als eerste hebben we Celia en Chayenne afgezet bij Beatrice. Ze vonden het alle drie best spannend, maar de slaapkamer was supernetjes klaargemaakt en de ontvangst door de familie was heel hartelijk dus ze hebben een goede start gemaakt. Daarna was het de beurt aan Jonne en Marit, die deze week slapen bij Elisabeth. Ook hier kwam de hele familie ons meteen warm welkom heten en de slaapkamer was precies groot genoeg voor de twee matrassen van de meiden: knus! Last but not least: Joep en Sanne logeren bij Godfry, en zijn bijzonder enthousiaste familie! De slaapkamer (recht tegenover de koeien) zag er ook perfect uit en Joep en Sanne waren meteen vol in gesprek met de hele familie.


Voor ons, Juul en Roel, was het geweldig om te zien hoe hartelijk iedereen werd ontvangen bij de gastgezinnen. En hoewel het voor iedereen best spannend was om naar de gastgezinnen te gaan, was de opluchting heel goed te zien toen ze zo warm werden onthaald en zagen dat de bedden er lekker bij lagen. We zijn er zeker van dat ze bij deze gezinnen een topweek gaan beleven.