"Door de lokale bevolking in te schakelen als chauffeur, kok, gids of gastgezin, kunnen zij een extraatje bijverdienen."

Sarah

reisbegeleider Fairaway

Prijsopbouw

Fairaway maakt onderdeel uit van een stichting. We organiseren de reizen niet om rijk van te worden, maar om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven een kijkje te nemen in een ontwikkelingsland. We proberen de prijs daarom zo laag mogelijk te houden. Maar bepaalde zaken kosten nu eenmaal geld. Het vliegticket maakt gemiddeld 40% van de prijs uit. Een tweede grote kostenpost is de organisatie en 24/7 begeleiding door ervaren reisbegeleiders, ongeveer 30% van de prijs. Het transport, verblijf, eten en drinken bepaalt rond de 20% van de prijs. De laatste 10% zit in de uitjes, zoals een excursie of safari.

"Ik heb vrienden gemaakt die ik nooit meer zal vergeten. We hebben echt veel lol gehad!"

Joep (14)

reisdeelnemer Tanzania en Kenia

Hoe kom ik aan het geld?

Het reisbedrag voelt enorm, zeker als je jong bent en nog niet zoveel verdient. Maar er zijn allerlei slimme manieren om snel een flink deel bij elkaar te sparen. Hieronder een greep uit acties die reizigers hebben opgezet: 
 
Oude spullen verkopen
Vraag je ouders, ooms en tantes of je de zolder mag opruimen en alle overbodige spullen mag verkopen via Marktplaats of op de vrijmarkt op Koningsdag. Kan je zo honderden euro’s opleveren!
 
Sinterklaas, kerst of verjaardag
Vraag in plaats van cadeautjes een bijdrage voor je reis. 
 
Bijbaantje
Neem een bijbaantje. Een paar maanden lang een paar uurtjes per week werken levert je een flink bedrag op!
 
Sponsordiner
Kook een heerlijk diner voor je familie, vrienden en buurtgenoten. Laat ze allemaal een mooi bedrag betalen. Als ze naar een restaurant gaan zijn ze dit geld ook kwijt!