"In Tanzania bezoeken we een fair trade koffieplantage waar jongeren van A tot Z hun eigen kopje eerlijke koffie maken."

Kirsten

coördinator Fairaway

Lokale bevolking

Door de lokale bevolking in te schakelen als chauffeur, kok, gids of gastgezin, komen we niet alleen op de meest bijzondere plekken, we zorgen er ook voor dat ze dankzij onze reizen een extraatje kunnen bijverdienen.

Daarnaast ondersteunen we met de opbrengsten van ons Company FunFair-onderwijsproject lokale ontwikkelingsprojecten in de landen die we bezoeken. In Tanzania is dit het microkredietproject van Stichting Sengerema, bedoeld om kansarme jongeren via trainingen en leningen te helpen om een eigen bedrijfje op te zetten. Deze jonge ondernemers vormen ook meteen de gastgezinnen waar we verblijven. Een superleuke combi!

CO2-compensatie

Met een vliegtuig reizen naar een verre bestemming zorgt helaas voor veel schadelijke stoffen. Om dit te compenseren, vliegen we bij Fairaway altijd CO2-neutraal: we betalen voor iedere reiziger een financiële vergoeding aan GreenSeat, die wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Financiële transparantie

Fairaway maakt onderdeel uit van een stichting. We organiseren de reizen niet om rijk van te worden, maar om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven een kijkje te nemen in een ontwikkelingsland. We proberen de prijs daarom zo laag mogelijk te houden. Maar zaken als vliegtickets en 24/7 begeleiding kosten nu eenmaal geld. In het plaatje hieronder zie je hoe de prijs is opgebouwd. 

"Ik heb vrienden gemaakt die ik nooit meer zal vergeten. We hebben echt veel lol gehad!"

Joep (14)

reisdeelnemer Tanzania

Bewustwording

Ons hoofddoel is om elke keer weer een onvergetelijke jongerenreis te organiseren. Daarbij vinden we het belangrijk dat jongeren zich tijdens de reis ook echt bewust worden van armoede en onrecht en wat ze daar zelf aan kunnen doen. We willen ze niet in een bepaalde (politieke of religieuze) richting sturen, maar hen een eigen mening laten vormen, door meerdere kanten van het verhaal te laten zien. Door jongeren op een aansprekende manier te betrekken bij allerlei ontwikkelingsthema’s, hopen we ze enthousiast te maken om zich in te zetten voor een betere wereld.