"Dit is iets wat je één keer in je leven gedaan moet hebben. Het was geweldig! "

Anouk (17)

Reisdeelnemer

De landen

Tanzania en Kenia liggen in het oosten van Afrika. De landen zijn ongeveer 23 en 14 keer zo groot als Nederland en hebben 55 en 48 miljoen inwoners. In beide landen is Engels de belangrijkste taal. 

De landen hebben een zeer gevarieerd landschap: prachtige stranden, uitgestrekte savannevlaktes, grote natuurparken en hoge bergen. Ook de bevolkingsgroepen en culturen zijn zeer divers. Wat ze gemeen hebben is hun gastvrijheid: overal word je begroet met “Karibu!” (=welkom).
 

 

"Heel anders dan een gewone vakantie omdat je echt bij de mensen thuis verblijft."

Tess (14)

Reisdeelnemer

Programma

De reis naar Tanzania en Kenia duurt 9 dagen en vindt plaats in alle schoolvakanties. Hieronder lees je wat we per dag gaan doen. Het programma is onder voorbehoud en kan per reis wijzigen.
 
Dag 1
We vliegen vanaf een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. De vlucht duurt naar verwachting ongeveer 12 uur, afhankelijk van de vliegmaatschappij. In de nacht komen we aan in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Bij zonsopkomst rijden we naar Tarakea in Tanzania.
 
Dag 2
We ontmoeten de gastgezinnen bij de huizen waar we in 2-3 tallen zullen verblijven. Na een gezamenlijke lunch krijgen we een rondleiding door het stadje Tarakea aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Vandaag leren we ook onze eerste woordjes Swahili. We slapen vannacht voor het eerst bij onze gastgezinnen.
 
Dag 3
In de ochtend helpen we mee met de dagelijkse activiteiten van het gastgezin. Daarna bezoeken we een school en spelen we een sport/voetbalwedstrijd tegen lokale jongeren: een heuse interland Tanzania-Nederland! 
 
  
 
Dag 4 
De dag begint met een speurtocht op de markt, waar we inkopen doen voor de kookworkshop van lokale Tanzaniaanse gerechten. We zullen ons eigen lunch gaan bereiden. Daarna bezoeken we een lokale kliniek om te zien wat de verschillen in gezondheidszorg zijn tussen Nederland en Tanzania. In de avond krijgen we les in een populaire dans, de Qwaito, tijdens het spetterende eindfeest.
 
Dag 5
We vertrekken al vroeg naar de stad Moshi, aan de grens met Kenia, voor een bezoek aan een fairtrade koffieplantage. Hier ontdek je van A tot Z hoe (eerlijke) koffie wordt gemaakt. Vervolgens maken we een mooie fietstocht naar het volgende lokale dorp. Hier zullen we back-to-basic overnachten bij onze andere gastgezinnen. 
 
Dag 6
In de ochtend helpen we mee op het land en in het huishouden van onze gastgezinnen. Nadat we terug zijn gefietst naar Moshi, zullen we naar de prachtige Kikuletwa hotsprings vertrekken. Hier zullen we een duik nemen en even bijkomen.
 
  
 
Dag 7
We nemen afscheid van Tanzania en vertrekken naar Kenia. We krijgen een rondleiding door Kibera, één van de grootste sloppenwijken van Afrika. We worden begeleid door jongeren die hier al hun hele leven wonen en de wijk op hun duimpje kennen. We overnachten in een hostel in Nairobi.
 
Dag 8
Op de laatste dag in Kenia gaan we op jeep safari in Nairobi National Park. We zien olifanten, giraffes en hopelijk ook ‘the king of the jungle’: de leeuw! 's Middags zullen we nog de verschillende culturen van Kenia gaan ontdekken.
 
Dag 9 
Boordevol indrukken en ervaringen vertrekken we terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.
 
  

"Ik heb via Marktplaats een hoop oude spullen uit de schuur van mijn oom en tante verkocht om de reis bij elkaar te krijgen. Je moet een beetje creatief zijn!"

Robbie (16)

Reisdeelnemer

Wat kost de reis?

De standaardprijs van de 9-daagse reis naar Tanzania en Kenia is €1.795, tenzij anders aangegeven.
In deze prijs is inbegrepen:
 • Het vliegticket
 • 24/7 begeleiding
 • Lokaal vervoer
 • Overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • Excursies en uitstapjes
Wat moet je zelf nog regelen:
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Vaccinaties en medicatie
 • Persoonlijke uitgaven
Fairaway maakt onderdeel uit van een stichting. Dit betekent dat wij niet streven naar winst. 
We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, om zoveel mogelijk jongeren mee op reis te kunnen laten gaan. Maar vliegtickets, 24/7 begeleiding, uitstapjes enzovoorts kosten nu eenmaal geld. 
Hier lees je hoe de prijs van de reis is opgebouwd.

"Het gastgezin zorgde voor ons alsof we hun eigen kinderen waren!"

Chayenne (18)

Reisdeelnemer Tanzania

Gastgezinnen

Tijdens de reis logeer je bij een van onze gastgezinnen. Op deze manier ervaar je dus zelf het ‘echte leven’ in Tanzania:  van ’s ochtends wakker worden van knorrende varkens en “douchen” met een bak warm water tot ’s avonds spelen en dansen met de kinderen van het gezin!

 • Beatrice Mlay (25)

  Wanneer je bij Beatrice op het binnenplaatsje komt, is er altijd wat te beleven. Haar zus hangt de was op, de kinderen zijn aan het spelen en haar vader, die timmerman is, zet een krukje in elkaar. Een gezellig verblijf!

 • Beatrice Shirima (26)

  Beatrice is altijd vrolijk! Ze vindt het leuk om verhalen uit te wisselen en leert je graag Swahili. Zelf kan ze ook al wat woordjes Nederlands! Naast ondernemer is Beatrice ook moeder. Als je bij haar logeert, ben je voor een week 'grote' broer of zus van haar zoontje, Baraka. 

 • Elisabeth Joseph (19)

  In het mooie knusse huis van Elisabeth en haar familie wordt erg goed voor je gezorgd. Elke ochtend staan je sneakers weer blinkend op je te wachten. En wat is er nou leuker dan 's ochtends door het geluid van knorrende varkens gewekt te worden!

 • Godfrey Rogath (23)

  Bij Godfrey is het een gezellige (beesten)boel, op het erf van zijn familie lopen kippen en geiten. Godfrey heeft een eigen houtbewerkingsbedrijf. Hij laat je graag zien hoe hij met de hand meubels maakt. Een knap staaltje vakmanschap!

 • Godfrey Safiel (22)

  Woont bij zijn ouders en vier zusjes, die het allemaal geweldig vinden om logés te krijgen uit Nederland. Wie het leuk vindt om samen met hen te dansen en spelletjes te doen, zal bij dit gezin een geweldige tijd beleven!

 • Irene Gerald (25)

  Het huis waar Irene met haar familie woont, staat tussen de prachtige bananenbomen. Wil je meer over de Kilimanjaro te weten komen? Irenes vader is vroeger gids op deze grote berg geweest, en wil je er graag alles over vertellen!

Open Google Maps