"In Nepal ontdek je een totaal andere wereld. Het is een super spannende reis!"

Kirsten

Reisbegeleider

Het land

Nepal ligt tussen India en China. Het land is ruim 3 keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 30 miljoen inwoners. Nepal is een land van uitersten. Op minder van 200 kilometer van elkaar vind je hooggebergte en een tropisch klimaat. De meerderheid van de bevolking is Hindoe. Je vindt er dan ook veel tempels. In 2015 is Nepal getroffen door een zware aardbeving en in 2017 heeft het land te maken gehad met zware overstromingen. Tijdens de reis zie je hiervan de verwoestende gevolgen.
 

"Nepal is echt een droombestemming. Er is zoveel te zien en te beleven!"

Zsa-Zsa

Reisbegeleider

Het reisprogramma

De reis naar Nepal duurt 9 dagen en vindt plaats in de schoolvakantie. Hieronder lees je wat we per dag gaan doen. Het programma is onder voorbehoud en kan per reis wijzigen.

Dag 1
We vliegen vanaf een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. De vlucht naar Nepal duurt naar verwachting ongeveer 17 uur, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Vanwege het tijdverschil arriveren we in de ochtend of middag van dag 2 in de hoofdstad Kathmandu.

Dag 2
We worden opgehaald met busjes die ons naar de gastgezinnen brengen. We verblijven daar in twee- of drietallen. In de middag verkennen we de stad en trekken we naar Pashupatinath, de belangrijkste Hindoetempel, waar de hele dag door in het openbaar crematies plaatsvinden. Een heel bijzondere ervaring. Ook bezoeken we armere delen en sloppenwijken van Kathmandu en Durbar Square met zijn vele tempels. Hier zien we de gevolgen van de aardbeving van 2015. Met zonsondergang gaan we naar de Boedhistische tempel Bouddhanath, die er dan prachtig uitziet. In de avond krijgen we taalles van de gastgezinnen en slapen we er voor het eerst.

Dag 3
Na de eerste nacht, blijven we voor het ontbijt bij de gastgezinnen en gaan we ze helpen met hun dagelijkse activiteiten. We zullen naar de supermarkt gaan en bij de gastgezinnen onze eigen lunch voorbereiden. In de middag bezoeken we daar het DNC Centre, waar gehandicapte Nepalese kinderen worden opgevangen. We zullen samen met de kinderen dineren. Hierna keren we terug naar onze gastgezinnen voor de laatste nacht in Kathmandu.

 

Dag 4
Na het ontbijt nemen we afscheid van de gastgezinnen en vertrekken we per bus uit de stad. We rijden over de bochtige wegen door de bergen naar Sindhupalchowk, waar we de komende twee dagen zullen verblijven op een boerderij. Dit is echt ‘back-to-basic’: geen elektra, stromend water of zelfs ramen in de huizen! Hier gaan we het échte Nepalese dorpsleven ervaren en met z'n allen op de boerderij slapen.

Dag 5
Vandaag gaan we op verkenningstocht door het Nepalese dorp. Dit betekent door de bergen van plek naar plek. We bezoeken een school, de dorpskliniek en spelen een sportwedstrijd tegen de jongeren uit het dorp. Ook helpen we mee op de boerderij. We zullen 's avonds een feest organiseren met Nederlandse spellen, muziek en vooral veel gezelligheid. Een mooi moment om onze tradities uit te wisselen met de lokale jongeren.

Dag 6
Vroeg in de ochtend verlaten we het dorp voor een lange reis richting Chitwan National Park, één van de mooiste wildparken van Azië. Voor het grootste deel doen we dit per bus, maar we gaan tussendoor ook even zwemmen waarna de bus ons weer oppikt. We zullen onderweg een project bezoeken en vervolgens aankomen bij strandhutjes aan de rivier. Hier zullen we dineren en overnachten.

Dag 7
We ontbijten bij de strandhutjes en vertrekken naar Chitwan National Park. We zullen tussendoor een stuk raften over de rivier en zullen na de lunch arriveren bij het dorpje aan de rand van het prachtige park, waar we zullen overnachten. In de avond bezoeken we een hilarische theatershow. 

Dag 8
In de ochtend trekken we er, onder begeleiding van twee lokale ‘guides’, op uit voor een jungle safari. En nee, niet per auto, maar lopend! Komen we oog in oog te staan met een neushoorn? We maken we per kano (lees: uitgeholde boomstam) een tocht over een rivier…met krokodillen. Dit wordt zeker de spannendste dag van je leven! Na deze ochtend zullen we terugreizen naar Kathmandu. Hier zullen we onze laatste nacht van de reis doorbrengen in een hostel.

Dag 9

Boordevol indrukken en ervaringen reizen we terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.

  

"Ik heb de reis bij elkaar gespaard door de zolders van familieleden op te ruimen en de spullen te verkopen op rommelmarkten."

Daisy (14 jaar)

Reisdeelnemer

Wat kost de reis?

De standaardprijs van de 9-daagse reis naar Nepal is €1.895, tenzij anders aangegeven. In deze prijs is inbegrepen:

 • Het vliegticket
 • 24/7 begeleiding
 • Lokaal vervoer
 • Overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • Excursies en uitstapjes
 • Simkaart met internet

Wat moet je zelf nog regelen:

 • Visum
 • Reisverzekering
 • Vaccinaties en medicatie
 • Persoonlijke uitgaven

Fairaway maakt onderdeel uit van een stichting. Dit betekent dat wij niet streven naar winst.

We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, om zoveel mogelijk jongeren mee op reis te kunnen laten gaan. Maar vliegtickets, 24/7 begeleiding, uitstapjes enzovoorts kosten nu eenmaal geld.

Hier lees je hoe de prijs van de reis is opgebouwd.

 

Open Google Maps