"De stad, bergen en het platteland, wat wil je nog meer? Nepal is echt een bijzondere reis!"

Madelon

Reisbegeleider Fairaway

Het land

Nepal ligt tussen India en China. Het land is ruim 3 keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 30 miljoen inwoners. Nepal is een land van uitersten. Op minder van 200 kilometer van elkaar vind je hooggebergte en een tropisch klimaat. De meerderheid van de bevolking is Hindoe. Je vindt er dan ook veel tempels. In 2015 is Nepal getroffen door een zware aardbeving en in 2017 heeft het land te maken gehad met zware overstromingen. Tijdens de reis zie je hiervan de verwoestende gevolgen.
 

"Het ontdekken en begrijpen van een compleet andere cultuur door middel van leuke activiteiten, ontmoeten van nieuwe mensen en leven in hun leefstijl!"

Ghislaine (15)

Reisdeelnemer

Het reisprogramma

De reis naar Nepal duurt 9 dagen en vindt plaats in de schoolvakantie. Hieronder lees je wat we per dag gaan doen. Het programma is onder voorbehoud en kan per reis wijzigen.

Dag 1
We vliegen vanaf een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. De vlucht naar Nepal duurt naar verwachting ongeveer 11 uur, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Vanwege het tijdverschil arriveren we in de ochtend of middag van dag 2 in de hoofdstad Kathmandu.

Dag 2
We worden opgehaald met een bus die ons naar de gastgezinnen brengt. We verblijven daar in twee- of drietallen. Eerst lunchen we gezamenlijk in het women centre. In de middag verkennen we het dorp en gaan we inkopen doen voor momo's, een Nepalees gerecht. Samen met de gastgezinnen gaan we die koken en slapen we hier voor het eerst.

Dag 3
Na de eerste nacht, blijven we voor het ontbijt bij de gastgezinnen. We beginnen de dag met een taalles, onze eerste Nepalese woordjes! Daarna bezoeken we de lokale basisschool en zullen we met de jongeren gaan sporten. 's Middags gaan we de stad Kathmandu verkennen: de Boeddha stoepa, Kathmandu Valley en Pashupatinath. Hierna keren we terug naar onze gastgezinnen voor het avondeten.

Dag 4
Na het ontbijt nemen we voor nu even afscheid van de gastgezinnen en vertrekken we naar het Circus Kathmandu. We krijgen een workshop en zullen kennismaken met de groep jongeren die in het circus werken. Zij zijn helaas slachtoffer geweest van kinderhandel. Nu werken ze met z'n allen in het circus. Hierna vertrekken we naar Shivapuri. Hier zullen we een hike van ongeveer 3 uur maken en slapen we bovenop de berg. 

Dag 5
We worden wakker met uitzicht op de bergen en zullen teruglopen richting de theeplantage. Hier krijgen we een rondleiding en drinken we een heerlijk kopje thee. Hierna vertrekken we naar Pharsiguan, het pompoendorp. Hier ontmoeten we onze nieuwe gastgezinnen. We spelen badminton met de lokale kinderen. Dit dorp is echt ‘back-to-basic’: geen elektra, stromend water of zelfs ramen in de huizen! Hier gaan we het échte Nepalese dorpsleven ervaren.

Dag 6
's Ochtends zullen we nog wat tijd doorbrengen bij onze gastgezinnen. We helpen mee op het land, verzorgen de dieren en helpen met de huishoudelijk taken. 's Middags gaan we meehelpen in een baksteenfabriek, op bezoek bij een basisschool en gaan we samen met onze gastgezinnen het avondeten bereiden.  

 

Dag 7
Vandaag vertrekken we dan richting het beach resort. Onderweg zullen we raften en zwemmen om wat stukken over het water af te leggen in plaats van in de bus. Na een lokale lunch zullen we met de groep nog een stuk raften. Wat een avontuur! 's Avonds zal er een kampvuur zijn en zullen we leren dansen op Nepalese muziek. Er zullen nog wat snacks op de bbq worden bereid, voordat we gaan slapen in tentjes op het strand.

Dag 8
Na het ontbijt vertrekken we terug naar Kathmandu, maar we kunnen onderweg genieten van de mooie natuur. Eenmaal terug in Kathmandu zullen we onze gastgezinnen weer ontmoeten en de stad Kathmandu nog verder ontdekken. Op zaterdag is iedereen vrij, dus er valt genoeg te beleven in de wijk waar we slapen. We gaan nog een kijkje nemen bij een kleermaakster. Dan is het toch echt tijd voor onze laatste nacht in Nepal.... 

Dag 9
Boordevol indrukken en ervaringen reizen we terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.

  

"Ik heb de reis bij elkaar gespaard door de zolders van familieleden op te ruimen en de spullen te verkopen op rommelmarkten."

Daisy (14 jaar)

Reisdeelnemer

Wat kost de reis?

De standaardprijs van de 9-daagse reis naar Nepal is €1.995, tenzij anders aangegeven. In deze prijs is inbegrepen:

  • Het vliegticket
  • 24/7 begeleiding
  • Lokaal vervoer
  • Overnachtingen
  • 3 maaltijden per dag
  • Excursies en uitstapjes

Wat moet je zelf nog regelen:

  • Visum
  • Reisverzekering
  • Vaccinaties en medicatie
  • Persoonlijke uitgaven

Fairaway maakt onderdeel uit van een stichting. Dit betekent dat wij niet streven naar winst.

We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, om zoveel mogelijk jongeren mee op reis te kunnen laten gaan. Maar vliegtickets, 24/7 begeleiding, uitstapjes enzovoorts kosten nu eenmaal geld.

Hier lees je hoe de prijs van de reis is opgebouwd.

 

Open Google Maps